Ділянки на Микільській Слобідці, які повернули громаді, знову можуть забудувати

Три земельних ділянки на Микільській Слобідці, площею понад 6, 3 гектари, знову намагаються продати під будівництво за 450 млн грн.

Про це повідомила київська активістка Олена Медведенко.

На сайті аукціону вказано, що землі перебувають у власності "Ощадбанку" та призначені "для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови". Однак, як зазначила Медведенко, ця територія входить в межі памʼятки "Історичний ландшафт київських гір" і долини річки Дніпра, де заборонено нове будівництво.

Раніше ділянки належали будівельній компанії, яка планувала звести на них ЖК "Сонячна Рівʼєра". Збудувати вдалося лише дві багатоповерхівки біля Броварського проспекту. У 2016-му земля перейшла у власність АТ "Ощадбанк", яке забрав її в забудовника за борги.

До повномасштабного вторгнення Київрада постановила викупити ділянки для створення парку, але так і не виконала рішення. Надалі було оголошено, що ці ділянки  викупить Міністерство спорту для зведення мультифункціональної арени до чемпіонату Європи з баскетболу.

Нагадаємо, у червні 2023 року Касаційний адмінсуд остаточно заборонив будівництво ЖК на Микільській Слобідці. А наприкінці серпня ділянки повернули у власність громади, яка збирається облаштувати там парк.

У Києві чотири будинки XIX століття віддали під забудову: подробиці