Deutsche Bahn

"Укрзалізниця" та Deutsche Bahn підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким німецька компанія допоможе у відбудові української залізничної інфраструктури. Також сторони домовились поглибити свою співпрацю у сфері залізничних вантажних перевезень, повідомляє пресслужба УЗ.

DB та УЗ почали працювати разом над модернізацією та реформуванням залізничної системи України ще до того початку повномасштабного російського вторгнення. Метою нового партнерства є покращення залізничних вантажних перевезень, зокрема сільськогосподарських. Фахівці DB Cargo допоможуть розробити та модернізувати вантажні коридори для перевалки між широкою українською та вузькою європейською коліями.

Крім того, розглядаються варіант використання українських вагонів-хоперів для збільшення експорту зерна до Євросоюзу, оскільки ці вагони вміщують набагато більші обсяги вантажу, ніж контейнери. Залізничне сполучення є альтернативою морському шляху з України, яким все ще важко скористатися.

Також DB продовжить допомагати "Укрзалізниці" у розвитку структур корпоративного управління, які є обов’язковими для отримання Україною фінансової допомоги на відновлення. DB також планує забезпечити УЗ запчастинами й розглядає можливість надання вантажних вагонів. Щоправда, їх спочатку потрібно буде переобладнати для широкої колії.

Відправлення автомобіля поїздом тепер можна замовити онлайн