Перейменування вулиць Києва
Фото: intb.te.ua

В Київраді розповіли, як формуватимуть списки для голосувань за нові назви для столичних об'єктів, що пов'язані з росією або білоруссю. Загалом кияни подали понад 12 тисяч пропозицій щодо перейменувань столичних вулиць, провулків, алей, проспектів та шосе.

До 22 травня в місті мають створити консультативно-дорадчий орган для отримання фахових висновків щодо перейменування та присвоєння нових назв цим об’єктам. До нього залучили експертів, спеціалістів та дослідників з семи українських інститутів. До 5 червня вони нададуть висновки щодо отриманих від містян пропозицій і допоможуть сформувати остаточний перелік об’єктів, що підлягають перейменуванню.

У Київради нагадали, що українське законодавство забороняє називати топоніми іменами живих людей, тому пропозиції перейменувати їх на честь лідерів союзників України не будуть включати до голосування. При цьому залишать всі пропозиції, які стосуються іноземних партнерів та не суперечать законодавству.

Після завершення систематизації та опрацювання всіх отриманих пропозицій буде розпочато рейтингове голосування, що проходитиме в додатку "Київ Цифровий" з обов’язковою верифікацією через BankID. Воно триватиме до 19 червня.

Перейменування стосуватиметься винятково тих об’єктів, які визначить територіальна громада Києва шляхом рейтингового електронного голосування. На основі отриманих результатів депутатський корпус прийме рішення щодо перейменувань. Присвоєння нових назв топомічним об’єктам має важливе історичне та національне значення, а також буде впливати на нашу культорологічну свідомість», — додав Володимир Бондаренко.

Арку дружби народів офіційно перейменували: яка нова назва