День Єднання 2024: історія та значення свята
Фото - Unsplash

16 лютого в Україні святкують День єданння. Взимку 2022 року західні розвідки попереджали Україну про можливе вторгнення рф і навіть називали приблизну дату — саме 16 лютого. 

День єднання: історія свята

У 2022 році в суспільстві починались хвилювання через ймовірне повномасштабне вторгнення росії. Щоб зменшити психологічний тиск та підняти дух, президент України Володимир Зеленський встановив нове свято, яке має нагадувати, що саме в єднанні — наші сила та міць.

"Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання", — сказав тоді президент. Так з'явився День єднання 16 лютого.

День єднання: традиції свята

День єднання в Україні

День єднання — молоде свято. У 2024 році українці святкують його лише втретє. Тому в цього свята немає багаторічних традицій. 

16 лютого в українських містах і селищах піднімають державний прапор і виконують гімн. В цей день можна одягнути вишиванку, додати жовто-блакитних елементів в свій одяг. Звісно, в цей день потрібно підтримати нашу армію донатом.

День єднання: значення свята

Саме в єднанні — сила українців. Головна мета Дня єднання — показати єдність нашого народу на тлі військової загрози. Що в нас є сили боротись за свою незалежність та свободу. 

День єднання в Україні

Президент підписав закон про легалізацію медичного канабісу в Україні