Дефіцит електроенергії в Україні

З огляду на те, яка зараз складається ситуація з генерацією електроенергії, її дефіцит спостерігатиметься щонайменше протягом усього зимового періоду. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу у Медіацентрі Україна.

"Якщо виходити з сьогоднішньої ситуації, з сьогоднішнього складу генерації, ми розуміємо, що дефіцит буде існувати принаймні під час осінньо-зимового періоду. Його можна скомпенсувати частково якимось заходами типу імпорту, але не повністю", — пояснив він.

Кудрицький також зазначив, що зараз продовжується поступове відновлення генеруючих потужностей в енергосистемі та роботи електростанцій. і вже за кілька днів "Укренерго" планує вийти на дотримання графіків планових відключень.

"Поступово обсяг доступної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи дефіцит. Думаю, що за декілька днів ми досягнемо межі, коли можна буде чітко дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводять обленерго", — зазначив він.

Нагадаємо, раніше гендиректор Yasno Сергій Коваленко заявив, що лівобережна частина Києва отримує лише до 30% від своїх потреб електроенергії. Причина цього полягає у ремонті одного із комунальних об'єктів генерації. Пізніше у ДТЕК додали, що для того, щоб відновити генерацію енергії на лівому березі Києва, потрібні тижні.

У Києві відкриють ще 10 "путнктів незламності" у школах: збір