Об’єкти генерації на лівому березі Києва

Для того, щоб відновити енергогенеруючі потужності на лівобережній частині Києва, потрібні кілька тижнів. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За його словами, зараз є проблема з об’єктами генерації електроенергії на лівому березі, які були пошкоджені через російські атаки. В результаті вони або виробляють недостатньо енергії, або ж взагалі не працюють через спричинені обстрілами руйнування. А до повномасштабної війни ці об'єкти були джерелом потужності для лівого берега.

"Тому ми намагаємося збільшити потужність, яка на лівий берег перерозподіляється. Ми зменшили дефіцит, але він ще є. Я думаю, що трохи краще має бути вже сьогодні. Два-три дні й можливо нам вдасться збільшити ще обсяг потужності для Лівого берега. Плюс у нас потепління йде, плюс вихідний. Можливо на вихідних буде легше", — пояснив Сахарук.

Він додав, що зараз стоїть завдання вийти для лівого берега на такі ж самі графіки відключення, які діють на правому. Йдеться про графік "чотири години через п’ять". Але для цього потрібно відновити там генерацію енергії.

"Для цього потрібно не лише відновлення мереж і перерозподіл яким ми зараз займаємося, а і відновлення генерації на лівому березі. Плюс — підняття рівня генерації на об’єктах, які зараз вже працюють на лівому березі", — сказав голова ДТЕК.

За словами Сахарука, відновлення генерації — це вже питання не кількох днів, а кількох тижнів.

«Щодо збільшення потужностей — я думаю це можна досить швидко вирішити. І для цього потрібно об’єднання і місцевої влади, і генеруючих потужностей. Я думаю це цілком можливо" — додав він.

Нагадаємо, раніше гендиректор Yasno Сергій Коваленко заявив, що лівобережна частина Києва отримує лише до 30% від своїх потреб електроенергії. Причина цього полягає у ремонті одного із комунальних об'єктів генерації.