ДБР в Києві арештувало головний офіс мережі лабораторій "Сінево": причина

ДБР арештувало головний офіс мережі лабораторій "Сінево". 

Про це повідомили представники лабораторії в офіційній заяві.

"Сінево" назвала цей арешт "безпідставним і протизаконним". Компанія зазначає, що невдовзі вони будуть змушені припинити діяльність в цій будівлі, "що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій "Сінево" в Україні".

Через незаконний арешт без послуг лабораторної діагностики залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця, кажуть у "Сінево". 

"Кримінальне провадження у межах якого наклали арешт на будівлю, ведеться за фактом начебто незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 рік. Водночас зазначене вище кримінальне провадження ДБР не має жодного відношення ані до міжнародної групи Medicover, ані до будівлі, яка належить групі, та на яку накладено арешт. Адже міжнародна група Medicover, в особі свого учасника — кіпрської компанії "Лінкмікс Холдінгс Лімітед", придбала будівлю ще в 2010 році у фізичних осіб", — заявили у компанії.

На момент придбання будівлі компанією вона вже перебувала в приватній власності, тож не могла бути виведена з державної власності в 2016 — 2021 роках, додають Synevo. У компанії також кажуть, що після придбання провели реконструкцію будівлі, а під час робіт площу будівлі збільшили більше ніж втричі. Про це пише NV.

"За законодавством України, після такої реконструкції, будівля вважається новоствореною її власником-об'єктом. Це також доводить неправомірність накладеного ДБР арешту", — коментують у Synevo.

upd. У ДБР зазничили, що з 2022 року розслідують справу щодо незаконного відчуження комплексу державного підприємства з 2022 року. У 2022 році слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на приміщення, де наразі створили головний офіс Synevo.

"Жодних слідчих дій стосовно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності, не проводили і після накладення арешту на держмайно у 2022 році. Жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникає й сьогодні", — додають ДБР.

Пошкоджений ракетою будинок на Солом'янці модернізують за міжнародні кошти