Cуд обрав запобіжний захід співвласнику зруйнованої садиби Зеленських
Фото - Дмитро Перов

24 липня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських Михайлу Гречку. Його звинувачують в умисному знищенні історичної будівлі. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді особистого зобов'язання: він має прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати паспорти.

Прокуратура вимагала обрати саме такий запобіжний захід для підозрюваного. Причина — є ризик того, що чоловік міг переховуватись від органів досудового розслідування й суду, адже у 2023 році Михайло Гречко виїжджав за кордон через систему "Шлях". Запобіжний захід діятиме до 23 вересня 2024 року.

При цьому, Михайло Гречко на засіданні не визнав свою провину. За його словами, в садибі Зеленських мала пройти реконструкція, відновлення її зовнішнього та внутрішнього вигляду у межах фундаменту. 

Нагадаємо, ввечері 19 липня 2024 року у Києві будівельники почали зносити історичну садибу Зеленських. В КМДА підтверлили, що знесення Садиби Зеленських у Києві відбулося несанкціоновано

Власнику садиби Зеленських, який дав вказівку знести будівлю, повідомили про підозру