вакцина від коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я України може дозволити другу бустерну дозу вакцини від COVID-19 із середини вересня.

Про це розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "Укрінформу".

Найближчим часом, скоріш за все, буде ухвалено рішення про розширення другого бустеру на всіх. Ми будемо рекомендувати і давати можливість робити другий бустер для всіх людей в залежності від їх бажання. Така опція буде надана, думаю, до середини вересня.

Зараз МОЗ рекомендує робити другий бустер від коронавірусу людям похилого віку і тим, хто має важкі супутні захворювання.

І хоча коронавірус пішов з порядку денного, захворюваність на COVID-19 в Україні, за словами Кузіна, зараз продовжує зростати. Так, за минулий тиждень COVID-19 діагностували у 11,5 тисяч людей. Також зростає і кількість госпіталізацій — близько 3,1 тисячі пацієнтів порівняно з 2,6 тисячами на позаминулому тижні.

Ігор Кузін нагадав, що зараз спостерігається циркуляція штаму "Омікрон". Як далі розвиватиметься його мутація, поки що невідомо. Тому МОЗ рекомендує зробити другу бустерну вакцину від COVID-19, щоб уникнути тяжкого перебігу хвороби.

Українці можуть вакцинуватися трьома видами вакцин: Coronavac, Pfizer та Janssen. За словами Кузіна, всі вакцини є в наявності та вже розподілені по регіонах.

Ці вакцини є і розвезені по території країни. Сподіваємося, що області швидко опрацюють і доставлять їх до населених пунктів, в тому числі і віддалених. Ми точно знаємо графіки поставок по COVAX, тому переривання вакцинації не буде.
COVID-19: скільки людей захворіло у Києві з початку повномасштабної війни