Хворий пацієнт на COVID-19
Фото: newch.tv

У Києві збільшилась кількість хворих на COVID-19. 

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

"За минулий тиждень у столиці на COVID-19 захворіло вдвічі більше містян, ніж на позаминулому. Із 11 до 17 липня було зареєстровано 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – вже 245", — стверджує директорка.

Також є тенденція до збільшення госпіталізованих, отже спостерігаємо збільшення випадків тяжкого перебігу хвороби

Така ситуація має насторожити та згадати про заходи безпеки, насамперед про профілактику цієї хвороби — вакцинацію.

Заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від COVID-19 з початку повномасштабної війни. Зараз у Києві працює 112 вакцинальних пунктів. "Продовжується також робота центрів масової вакцинації у торговельних центрах, а саме: в "Гулівері", "River Mall", універмазі "Україна" та інших", – повідомила Валентина Гінзбург.

Нагадаємо, що 20 липня в Україні дозволили другу бустерну дозу від COVID-19 людям 60+ та людям із хронічними хворобами. Як повідомляють на сайті, для другої бустерної дози рекомендовано застосовувати мРНК-вакцину (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer) з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози.

Проте не треба забувати про заходи безпеки: за можливості уникайте скупчення людей у закритих приміщеннях, в укриттях під час "тривоги" надягайте медичні маски, слідкуйте за гігієною рук. 

COVID-19: скільки людей захворіло у Києві з початку повномасштабної війни