Чому у Києві почастішали відключення світла
Фото: unsplash.com

У компанії ДТЕК пояснили, чому у Києві та Київській області останніми днями почали частіше відключати світло, тоді як на свята відключень майже не було.

За словами енергетиків, на це є три основні причини. По-перше, російські загарбники продовжують атакувати енергетичні об'єкти, і кожна така атака ще більше посилює дефіцит електроенергії. По-друге, останніми днями у регіоні посилились морози, тому люди почали частіше вмикати обігрівачі, які значно збільшують навантаження на мережі. І по-третє, промислові підприємства повернулись до роботи після святкової перерви, що також призвело до збільшення споживання електроенергії.

У ДТЕК додали, що на новорічні свята енергетикам вдалося знизити час відключень світла до мінімуму, проте останніми днями дефіцит потужності у столичному регіоні зростає.

"Енергетики утримують ситуацію в рамках стабілізаційних графіків, але все частіше в так звані "негарантовані години" (світло-сірий колір на графіках) диспетчерам доводиться обмежувати електропостачання для уникнення аварій", — кажуть там.

Водночас у так званій білій зоні світло має бути у всіх споживачів. Якщо ж його немає, киянам та мешканцям області слід повідомити про це ДТЕК. Адже у такому випадку причиною відсутності електроенергії у будинку чи мікрорайоні може бути аварія, яку мають усунути енергетики.

Нагадаємо, у Києві реалізується план з посилення електромережі, завдяки якому з середини лютого столиці не загрожуватиме блекаут. Навіть при відсутності електроенергії у киян буде опалення та вода.

Київщина отримала 198 генераторів від ОАЕ