Чому блогерка Ксюша Манекен отримала відзнаку — відповідь ГУР

Головне управління розвідки пояснило, чому блогерка Ксюша Манекен отримала відзнаку від Кирила Буданова. Оскільки воєнна розвідка це специфічна структура, завдання можуть виконувати люди абсолютно різних професій.

Як роз'яснили ГУР у коментарі "Українській правді", через секретність розвідка не може розкривати усі методи своєї діяльності, як і осіб, які виконують завдання. Це можуть бути як публічні, так і непублічні люди, які не афішують свою причетність.

"На щастя, дуже різні представники нашого суспільства готові допомагати Україні", — зазначили в ГУР.

Проте представники розвідки не схвалюють те, що до кінця війни особи, які отримали якісь відзнаки за свої досягнення, публікують їх у соцмережах.

Нагадаємо, що нещодавно київська блогерка Оксана Волощук, відома як Ксюша Манекен, отримала відзнаку, підписану Кирилом Будановим. Нагороду від ГУР "За сприяння військовій розвідці України" II ступеня дівчина показала в сторіз після зустрічі з радником ОП Михайлом Подоляком. Ця ситуація викликала обурення суспільства, оскільки Оксана Волощук раніше працювала в ескорті, а це, на думку багатьох користувачів, робить її недостойною нагороди.

"Жінки зараз розбалувані": сексистський скандал з Іво Бобулом