колишня ескортинця отримала відзнаку від ГУР: подробиці скандалу

Київська блогерка Оксана Волощук, відома як Ксюша Манекен, отримала відзнаку, підписану Кирилом Будановим. Нагороду від ГУР "За сприяння військовій розвідці України" ІІ ступеня дівчина показала в сторіз після зустрічі з радником ОП Михайлом Подоляком.

Зустріч Подоляка з інстаблогерами

За які заслуги була вручена медаль, блогерка пообіцяла розповісти підписникам після війни.

На фоні цієї інформації у мережі розгорівся скандал.

Передісторія

Радник Офісу Президента Михайло Подоляк влаштував зустріч з українським інстаблогерами. На ній, судячи із загального фото, були присутні близько десяти інфлюєнсерів, серед яких і вищезгадана Ксюша Манекен.

У сторіз блогерка ділилася моментами із зустрічі, після чого опублікувала фото свого "ордена".

Ймовірно, через те, що історія з відзнакою не була відокремлена від контексту зустрічі, люди вирішили, що вручення орденів відбувалося в ОП. Водночас, блогерка Таня Парфільєва зауважила, що нікому ніяких нагород під час зустрічі не давали.

Блогерка Таня Парфільєва про зустріч з Подоляком та нагороди

У чому скандал

Ситуація викликала обурення суспільства з різних причини. Деякі з них — як, наприклад, напівоголені фото на сторінці неспівставні з отриманням відзнаки — досить сумнівні. Сюди ж відносяться закиди щодо минулого блогерки. Як відомо, Оксана Волощук раніше працювала в ескорті й це, на думку багатьох користувачів, робить її недостойною нагороди.

Водночас більшість критики в сторону блогерки мають реальне підґрунтя. Зокрема, її скандальні висловлювання щодо Криму та внутрішніх переселенців.

Так, українці знайшли скріни з її старих сторіз, де дівчина каже, що їй байдуже, чий Крим, аби там було спокійно.

Ксюша Манекен про Крим

На це Ксюша Манекен відповіла, що була несвідомою й нічого не розуміла.

Була ще й зовсім не "дипломатична" реакція блогерки на наростаюче невдоволення українців. Так, вона написала, що її критики нічого в житті не досягли, тому і бісяться. Щоправда цю сторіз Ксюша вже видалила.

Ксюша Манекен вирішила образити українців у відповідь на критику

Та найбільшу проблему в цій ситуації все ж вбачають у тому, що поки блогери легко отримують нагороди, сім’ї загиблих захисників виборюють їх.

"Ми — близькі загиблого героя в Маріуполі, що майже рік чекають, поки нам видадуть нагороди на руки, які були підписані президентом в указі посмертно. А саме: орден мужності третього ступеня (посмертно) та медаль за військову службу. Нагороди є тільки на бумажці, а тим часом ми бачимо, як нагороджують блогерів" — розповіла виданню "Букви" дівчина загиблого захисника Маріуполя Аліна Бережна.

Вона наголосила, що не має нічого проти відзнак для блогерів, які багато роблять для перемоги в інформаційному просторі, проте саме ця ситуація обурює.

"Від блогерів натомість хотілось би почути більше якихось фактів про те, за що вони отримали ці нагороди та слів подяки хлопцям. Тому що за рік війни більшість із них повноцінно не транслюють тематику війни в Інстаграм, бо їх можуть забанити. Проте нагородами поділилися одразу, кажучи "що ми всі такі правильні і не отримали від життя нічого". Просто ганьба, без слів", — додала Аліна Бережна.

Довідка. Хто така Ксюша Манекен

Оксана Волощук, відома як Ксюша Манекен або Ксенія Семенова — 29-річна українська інстаблогерка та фотографиня. Наразі на її сторінку в Instagram підписано понад 414 тисяч користувачів.

У 2020 році дала інтерв’ю Раміній Есхакзай, де розповіла про свою минулу діяльність. Зокрема, про роботу в ескорті протягом трьох років та відкриття так званої "брачки".

UPD: Після публікації новини, стало відомо, що блогерку Ксюшу Манекен внесли до бази "Миротворця".

Ксюша Марекен в базі Миротворця

Нагадаємо, раніше в мережі розгорівся сексистський скандал з українським співаком Іво Бобулом.