Чи можуть росіяни зруйнувати Київську ГЕС ракетою Циркон — пояснення від КМВА

У разі влучання в Київську ГЕС ракетою "Циркон" чи "Кинджал" ймовірне короткочасне підтоплення деяких територій нижче греблі по течії Дніпра. Проте гребля водосховища збудована із запасом міцності та стійкості, тому зруйнувати або суттєво пошкодити її ракетою практично неможливо.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко під час інтерв'ю.

В "Укргідрометцентрі" вважають, що під час можливого неконтрольованого витоку води можуть постраждати Русанівські та Воскресенські сади, Гідропарк, урочище Горбачиха та інші території. Але підтоплення буде не катастрофічним. 

Після підриву Дніпровської ГЕС в мережі почала ширитися неправдива інформація про затоплення Оболоні та інших районів Києва в разі ураження водосховища.

"Не вірте жодним фейкам ніби Оболонський район Києва за 3 хвилини накриє 4-метрова хвиля, а ще за дві хвилини вода дістанеться Троєщини, а потім буде в центрі Києва. Це неправда", — наголосив Попко.

Дамба знаходиться під цілодобовим наглядом українських військових, регулярно проводяться роботи з обстеження надводної та підводної частини. В разі пошкодження гідроелектростанції мешканців оповістять про підтоплення завчасно.

Раніше ми писали, чи росіяни розповсюджують фейк, ніби Київська ГЕС аварійна на 93%.

У Києві посилять перевірки на станціях метро: що відомо