Київська ГЕС на 93% аварійна: росіяни розповсюджують черговий фейк

У мережі шириться новий фейк про стан Київської ГЕС, нібито вона на 93% аварійна. В "Укренерго" пояснили, що відбувається на Київській ГЕС насправді.

Теза про аварійний стан Київської ГЕС це пропагандистський вкид, кажуть енергетики. У Telegram-каналах розганяють цю неправдиву інформацію, посилаючись мапу Києва, на якій є умовні позначки щодо ймовірних затоплених районів столиці. 

"Насправді жодних офіційних заяв від влади про це не було", — підкреслили в "Укренерго". А мапу, яка шириться мережею, зробили ще у 2012 році одне з українських медіа. Вона не підтверджена експертами, тому не може використовуватися як правдиве інфоджерело. Крім того, створена мапа стосувалася іншого часу та інших загроз.

Нещодавно заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявляв, що військові зробили усе можливе для захисту Київської гідроелектростанції, тому необхідно довіряти лише офіційним заявам.

Нагадаємо, що командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що Київська ГЕС захищена як від ракетних атак, так і від вторгнення ворожих ДРГ.

Чи існує загроза підриву Київської ГЕС — пояснення від "Укргідроенерго"