Через спеку електроспоживання в Україні досягло максимуму: коли на Київщині застосовуватимуть графіки відключень

Сьогодні, 15 липня, через аномальну спеку електроспоживання в Україні досягло максимуму та перевищує можливості українських електростанцій для його покриття.

Про це інформує Укренерго.

Стабілізаційні графіки відключень застосовують протягом всієї доби. Для компенсації дефіциту в енергосистемі, сьогодні до 16:00 діятимуть три черги графіків погодинних відключень, з 16:00 до 24:00 — чотири черги. 

Дефіцит енергії в енергосистемі країни — результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок атак Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій — така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

З графіками відключень у Київській області можна ознайомитися у чат-боті у Viber та Telegram, а також на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі.

“Наш Київ” вже писав, що 15-21 липня у Києві очікується спекотна погода, стовпчики термометрів підніматимуться до +34-36°C.

Як допомогти тваринам у спеку