Шаурма

Після випадків масового отруєння шаурмою в Києві вирішили перевірити усі кіоски, ярмарки та продовольчі ринки на дотримання правил безпечності та якості харчових продуктів. Про це повідомили у столичній Держпродспоживслужбі.

Таке рішення прийняли на засіданні столичної комісії з надзвичайних ситуацій 21 червня. Там зауважили, що через спеку будь-який продукт за 20-30 хвилин перетворюється на отруту.

Перевірки будуть проводити співробітники Держпродспоживслужби, районних адміністрацій, департаменту промисловості, департаменту благоустрою та комунальних підприємств, на території яких здійснюється торгівля. Порушників штрафуватимуть за статтями 166-22 КУпАП "Порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів" та 164 КУпАП "Порушення порядку провадження господарської діяльності".

Нагадаємо, на минулому тижні в Києві виявили 16 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію через отруєння шаурмою. Усі постраждалі купували її в кіоску на проспекті Миколи Бажана.

Напередодні у Держпродспоживслужбі повідомили, що кількість випадків отруєння в Києві зросла до 23. Серед постраждалих — троє дітей. Люди отруїлися м'ясом, яке додавалося в шаурму. При цьому отруйний стрітфуд вони придбали в різних точках Дарницького району.

Зараз підприємство, яке торгувало зіпсованим м'ясом, вже зачинене, а за фактом масового отруєння розпочали кримінальне провадження.

"При такій спеці всі підприємці повинні дотримуватися температурного режиму. На жаль, пів року ця проблема не контролювалася через введення воєнного стану", — кажуть у Держпродспоживслужбі.

Продуктові ярмарки в Києві 21–26 червня: адреси та розклад