Будівництво дворівневої розв'язки на Оболоні обійдеться киянам у 2 млрд грн

Будівництво дворівневої розв'язки на Оболоні обійдеться киянам вже не у 1,3 мільярда гривень, а у майже 2 мільярди. Активісти з групи "Пасажири Києва" помітили, що кошторисна вартість розв’язки подорожчала навіть без початку активного будівництва.

Нещодавно компанія "Автомагістраль-Південь" підтвердила початок будівництва розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної, що в Оболонському районі. 

У звіті аудиторської служби, яка перевірила тендер й запросила технічні подробиці, зазначено, що справжня вартість будівництва складає 1,981 мільярда гривень. 

"Що являє сума 1,315 млрд грн, яку закладено у тендер, достеменно не відомо. Можливо це попередня оцінка вартості об’єкта чи лише частина робіт, бо немає опублікованого проєкту", — йдеться у дописі активістів.

Оскільки згідно з планом, будівництво триватиме до 31 грудня 2025 року, ймовірно ця сума й надалі збільшуватиметься, зокрема, через інфляцію.

На сьогодні з бюджету Києва вже витрачено 10 мільйонів гривень на проєктування розв’язки. На проведення тендеру на авторський нагляд за будівництвом виділено 3,4 мільйона гривень.

Нагадаємо, що дворівневу розвʼязку на Оболоні почали будувати попри протести киян.

Кличко показав, як виглядатиме паркінг, пішохідний міст та зелена зона на Оболоні: відео