Борис Джонсон виступив за проведення Євробачення-2023 в Україні
Фото ілюстративне: Adam Guz / KPRM

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав, аби пісенний конкурс "Євробачення-2023" провели на території України. Про це повідомило видання Sky News з посиланням на виступ британського прем'єра після повернення з Києва. 

"Українці перемогли на пісенному конкурсі Євробачення (у 2022 році — ред.). Я знаю, що у нас був фантастичний виступ, ми посіли 2-ге місце, і я хотів би, аби конкурс відбувся у нашій країні. Але справа в тому, що Україна перемогла і заслуговує провести конкурс у наступному році", — заявив Джонсон.

За його словами, наступний конкурс "Євробачення-2023" може і повинен відбутися в Україні. 

"Я вважаю, що Київ чи будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для Євробачення-2023", — додав прем'єр-міністр Великої Британії.

Нагадаємо, що напередодні Європейська мовна спілка заявила, що "Євробачення-2023" відбудеться не в Україні. Організатори пісенного конкурсу розпочали перемовини з BBC, аби провести конкурс у Великій Британії, як у країні, яка здобула 2-ге місце на "Євробаченні-2022". Водночас, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що оскаржить це рішення. За його словами, керівництво України поставили перед фактом, що на території нашої держави не проводитимуть конкурс.

За традицією країна-переможець "Євробачення" має право бути господарем конкурсу в наступному році. Так, після перемоги співачки Руслани у 2004 році та після перемоги Джамали у 2016 році, "Євробачення-2005" та "Євробачення-2017" відповідно проводили у Києві. Цього року переможцем "Євробачення-2022" став гурт Kalush Orchestra

Після цього очільник Мінкульту Олександр Ткаченко заявив, що Україна проводитиме пісенний конкурс на своїй території, а мер Києва Віталій Кличко, що місто вже готується приймати "Євробачення-2023".

Роббі Вільямс хоче виступити на Євробаченні 2023 в Україні