Євробачення-2023 відбудеться не в Україні

Пісенний конкурс "Євробачення-2023" не проводитимуть в Україні. До такого висновку прийшла Європейська мовна спілка після повної оцінки можливостей проведення конкурсу на території України. 

Про це повідомили на сайті "Євробачення"

"Після об'єктивного аналізу рада правління пісенного конкурсу "Євробачення" з глибоким жалем прийшла до висновку, що з огляду на поточні обставити, гарантії безпеки та оперативні, необхідні телерадіостанції, "UA:Суспільне" не може виконати правила конкурсу для проведення, організації та виробництва "Євробачення". Європейська мовна спілка хоче подякувати "UA: Суспільне" (...) та розділити сум і розчарування, що конкурс наступного року не відбудеться в Україні", — йдеться у заяві. 

Організатори конкурсу додали, що підтримують "UA: Суспільне" у багатьої сферах з моменту вторгнення росії й гарантують, що ця підтримка триватиме й надалі. Водночас, Європейська мовна спілка розпочала переговори з BBC, щодо можливості проведення "Євробачення-2023" у Великій Британії (країна посіла 2-ге місце на цьогорічному конкурсі в Турині). 

"Ми прагнемо, щоб перемога України знайшла відображення у шоу наступного року. Це буде для нас пріоритетом у наших дискусіях з можливими господарями", — додали у заяві. 

Нагадаємо, що за традицією країна-переможець "Євробачення" має право бути господарем конкурсу в наступному році. Так, після перемоги співачки Руслани у 2004 році та після перемоги Джамали у 2016 році, "Євробачення-2005" та "Євробачення-2017" відповідно проводили у Києві. Цього року переможцем "Євробачення-2022" став гурт Kalush Orchestra

Після цього міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна проводитиме пісенний конкурс на своїй території, а мер Києва Віталій Кличко, що місто вже готується приймати "Євробачення-2023".

Роббі Вільямс хоче виступити на Євробаченні 2023 в Україні