У Києві біля Житомирської підпиляли та планують знищити 200-річні дуби

У Києві біля станції метро "Житомирська" невідомі підпиляли 200-річні дуби, щоб згодом їх було легше зрубати. Вікові дерева порізали ззаду, щоб це не було помітно перехожим, повідомив фахівець з комплексного догляду та обслуговування зелених насаджень Володимир Ветроградський у Fecebook.

Біля "Житомирської" невідомі підпиляли 200-річні дуби, щоб потім зрубати: фото, відеоНаголошується, що зрізам декілька днів. "Дуби цинічно підпиляно судячи зі слідів 2-3 дні тому. Підготовано до знищення. По іншу сторону дороги, біля пам'ятки природи місцевого значення, вже зрізано три здорові дерева інших видів віком до 40 років", — йдеться у дописі.

Біля "Житомирської" невідомі підпиляли 200-річні дуби, щоб потім зрубати: фото, відеоВетроградський підкреслив, що для дубів 200 років це дуже молодий вік. Такі дерева, як дуб черешчатий, можуть стояти до 1500 років. Екозахисник наголошує, що посадка молодих дере не зможе компенсувати цю історичну екоспадщину, яку місто втрачає через недбалість чиновників та бажання забудовників.

Біля "Житомирської" невідомі підпиляли 200-річні дуби, щоб потім зрубати: фото, відеоКиян просять писати заяву в поліцію, щоб врятувати інші дерева від знищення. На жаль ці вікові дуби зберегти не вдасться. 

Відео, де можна побачити, як порізали дуби виклав Ветроградський на своїй сторінці в соцмережах.

Раніше ми писали, що у Голосіївському лісі невідомі зловмисники підпалювали дерева. За декілька днів у заповідній зоні локалізували п'ять пожеж, повідомили представники Національного природного парку.

На Січових Стрільців у Києві незаконно вирубуть дерева заради паркінгу