У Голосіївському лісі невідомі підпалюють дерева: фото

У Голосіївському лісі невідомі зловмисники підпалювали дерева. За декілька днів у заповідній зоні локалізували п'ять пожеж, повідомили представники Національного природного парку.

У Києві в Голосіївському лісі невідомі підпалювали дерева: фотоНевідомі люди підпалювали сухі дерева зсередини, щоб пожежу не побачили одразу. Після тривалого розгоряння вогонь перекидався на живі дерева, які ростуть поруч.

у Голосіївському лісі невідомі підпалювали дереваЯкби не втручання рятувальників, локальні пожежі могли перерости у глобальні. 

у Голосіївському лісі невідомі підпалювали деревау Голосіївському лісі невідомі підпалювали дереваКиянам нагадують, що розпалювати багаття, тим паче навмисно підпалювати дерева, гілки чи сухостій у лісах забороняється. Усю шкоду, що принесе ймовірна пожежа а усі витрати на гасіння понесуть палії. Крім того, державою передбачені штрафи за несанкційовані підпали 

"За порушення вимог пожежної безпеки в лісах штраф від 1530 до 4590 грн, за знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі: від 4590 грн до 15300 грн", — наголосили представники природоохорони Голосіївського лісу.

Раніше ми писали, що екологи з Київського еколого-культурного центру хвилюються, що облаштування зелених зон бетоном вбиває дику природу у столиці.

Київрада відхилила одразу 4 петиції: про що просили містяни