Біля Протасового Яру замість скверу планують облаштувати паркінг: що відомо

У Солом'янському районі, навпроти стіни пам'яті на Протасовому Яру, замість зеленої зони можуть облаштувати паркінг. Про це повідомили активісти з групи "Los Solomas" у Facebook.

Біля Протасового Яру замість скверу планують облаштувати паркінг"КМР дає рішення на створення паркінгу замість зеленої зони й під муралами про тих завдяки кому ці чорти з Київської міської ради мають змогу продовжувати жити і дерибанити кошти", — йдеться у дописі небайдужих мешканців.

Навпроти стіни пам'яти у Протасовому Яру замість скверу планують облаштувати паркінгНа пост відреагувала депутатка Київради Ксенія Семенова. Вона зазначила, що рішення про створення парковки було затверджено до повномасштабного вторгнення, 31 серпня 2021 року. Автопарковка є навіть у 5 додатку Київтранспарксервісу.  Але оскільки наразі ця ділянка стала місцем пам'яті й може травмувати почуття громади, депутатка ініціюватиме внесення змін до рішення Київської міської ради.

Навпроти стіни пам'яти у Протасовому Яру замість скверу планують облаштувати паркінг"Запитала проєкт парковки. Одна справа, якщо це буде паралельна погодинна парковка в один ряд, як частина громадського простору. Інша – якщо це суцільна нічна парковка замість зеленої зони. Однозначно вздовж стіни треба робити сквер", — наголосила Семенова.

Наразі на прохання посадовиці роботи зі створення паркінгу призупинили.

Нагадаємо, що в липні 2022 року Київрада ухвалила рішення про створення заказника "Протасів Яр", над проєктом якого працював активіст Роман Ратушний, який загинув на війні.

Парк замість ЖК: громаді Києва повернули дві ділянки на Микільській Слобідці