Біля метро Шулявська та Героїв Дніпра в Шевченківському та Оболонському районі Києва замість МАФів встановлять громадські простори з озелененням.

В Шевченківському та Оболонському районі Києва, біля станцій метро "Шулявська" та "Героїв Дніпра" облаштують громадські простори. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Поряд зі станціями метрополітену приберуть МАФи та створять якісний простір з озелененням для містян. 

В Шевченківському та Оболонському районі Києва, біля станцій метро "Шулявська" та "Героїв Дніпра" облаштують громадські простори. Зазначається, що на бульварі Миколи Міхновського, біля станції метро "Політехнічний інститут" та на вулиці Вишгородській вже прибрали незаконно встановлені кіоски та облаштували територію належним чином. 

Також заступник КМДА підкреслив, що київська влада готова до співпраці з представниками малого бізнесу та може актуалізувати правила розміщення тимчасових споруд.

«Влада Києва прагне забезпечити баланс між цими вимогами й потребами, діючи максимально цивілізовано, враховуючи, що ми живемо і працюємо далеко не в штатному режимі. Рішення мають бути компромісними, враховувати низку обставин і соціальних факторів, але, безумовно, вони мають бути прозорими та працювати на користь громади міста», – наголосив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що в липні 2022 року у Києві заборонили встановлювати МАФи поряд зі входами та виходами до станцій метро, а також уздовж шляхів у напрямку станцій метрополітену. 

У столиці за останні декілька місяців активно прибирають стихійну торгівлю та незаконно встановлені об'єкти. Раніше ми писали, що у Києві демонтували МАФи на 10 вулицях: на Майдані Незалежності прибрали значну кількість холодильників, які заважали пішоходам пересуватися містом. 

У Києві демонтували МАФи-кав'ярні на 9 вулицях: фото