У Києві біля станції метро Політехнічний інститут встановили парклет: в чому його недоліки

У Києві біля станції метро "Політехнічний інститут" встановили великий дерев'яний парклет. Активісти кажуть, що простір облаштували з недоліками та на ділянці, яка не підходить для відпочинку.

У Києві біля станції метро Політехнічний інститут встановили парклет: в чому його недолікиЯк зазначили у спільноті "NE:Urban", парклети встановлюють в місцях, де водії незаконно паркують автівки. Ці лавки облаштували на ділянці, яка до цього "належала" пішоходам.

Біля станції метро Політехнічний інститут встановили парклет: в чому його недоліки"Водії тут не паркувались. Таким чином, дерев’яна конструкція втратила свою основну функцію — захисту міського простору від зайвих транспортних засобів", — підкреслили урбаністи.

У Києві біля станції метро Політехнічний інститут встановили парклет: в чому його недолікиКрім того, парклет встановлено на відкритій місцевості поряд з проїжджою частиною дороги. Влітку відпочивати на цих лавках буде важко через спеку та постійний шум машин.

Нагадаємо, що парклети — це публічні простори для відпочинку. Вперше вони з'явилися у США в місті Сан-Франциско, також їх можна побачити у великих містах Європи. У Києві їх встановлюють на місці демонтованих МАФів для боротьби із засиллям автомобілів та повернення тротуарів пішоходам.

У Києві почали створювати дощові садки: що це та як вони виглядають