У Києві встановили перші парклети: що це таке і для чого вони портібні

У Києві в Шевченківському районі встановили перші парклети — вуличні меблі з озелененням. Їх облаштували на місці демонтованих МАФів та в місцях, де водії незаконно паркують автівки.

Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

У Шевченківському районі Києва встановили перші парклети — це вуличні меблі з озелененнямПарклети — це публічні простори для відпочинку. Вперше вони з'явилися у США в місті Сан-Франциско, також їх можна побачити у великих містах Європи. У Києві їх встановили для боротьби із засиллям автомобілів у місті та повернення тротуарів пішоходам.

У Києві встановили перші парклети — це вуличні меблі з озелененням: де вони знаходяться"У таких затишних просторах кияни можуть відпочити, поспілкуватися,  насолодитись квітами та деревами. Важливо, що при облаштуванні парклетів ми дотримуємося вимог безбар’єрності. Працюємо, щоб ці місця відпочинку були комфортними та зручними для всіх", — підкреслив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міської державної адміністрації Олександр Возний.

У Києві встановили перші парклети — це вуличні меблі з озелененням: де вони знаходятьсяНаразі парклети встановили у центрі Києва на запит киян. Незабаром вони з'являться в кожному районі Києва. За словами посадовця, облаштування вуличних меблів відбувається без залучення додаткових коштів з бюджету.

Раніше ми писали, що демонтаж незаконної “церкви-МАФу” в Києві перенесли.

Комунальники демонтували МАФи біля станції метро “Позняки”: фото