Біля Львівської площі хочуть відновити унікальну бетонну клумбу: подробиці

У центрі Києва хочуть відновити унікальну бетонну клумбу з кониками.

Про це повідомляє команда проєкту klumba.object.Біля Львівської площі хочуть відновити унікальну бетонну клумбу: подробиціКлумба знаходиться біля Львівської площі у Шевченківському районі столиці.Біля Львівської площі у Києві хочуть відновити унікальну бетонну клумбу: подробиці“Подібні по місту більше не зустрічали, тобто, вона може залишатися в єдиному екземплярі” — зазначають у дописі.Біля Львівської площі у Києві хочуть відновити унікальну бетонну клумбу: подробиціКоманду для відновлення клумби вже зібрали.

Що відомо про проєкт klumba.object

klumba.object — дослідницька ініціатива про культуру міста, а саме про його клумби — бетонні вазони, що були виготовлені у 1960-90-х роках в Україні.

Проєкт складається з двох частин — виготовлення міні-обʼєктів з бетону за мотивами київських вуличних клумб, які використовуються як свічки, органайзери або для домашнього садівництва, та фотобук про історію, дизайни та авторів вуличних вазонів.

Команда знаходить характерні або рідкісні клумби міста і переосмислює їх в колекції об’єктів. Мініклумби не є копіями оригіналів, але в них може бути схожий сюжет чи форма.Біля Львівської площі хочуть відновити унікальну бетонну клумбу: подробиці“Наш Київ” вже писав, що у Києві відкрили мініскульптуру, присвячену княгині Ользі.

Демонтаж чи символ ЛГБТ: можливе майбутнє перейменованої Арки дружби народів