У Києві відкрили мініскульптуру, присвячену княгині Ользі: фото

Проєкт “Шукай!” відкрив нову мініскульптуру — вона присвячена княгині Ользі.

Про це розповіли на сторінці ініціативи.У Києві відкрили мініскульптуру, присвячену княгині Ользі: фотоЗнайти нову міністатую можна на Великій Житомирській, 2, на фасаді Дипломатичної академії України (Михайлівська площа).

У дописі зазначають, що скульптура розкриває головний секрет пам’ятника княгині Ользі на Михайлівській площі.У Києві відкрили мініскульптуру, присвячену княгині Ользі: фотоТак, у 1911 році скульптор Іван Кавалерідзе створював пам’ятник Ользі на замовлення Київського відділу військово-історичного товариства — в оригінальній версії княгиня поставала з мечем у руках. 

Образ збентежив митрополита Київського і Галицького Флавіана і автору наказали прибрати меч, а в руки вкласти хрест. Пам'ятник княгині ОльзіВтім, автор знайшов спосіб зберегти свій первісний задум — він сховав меч Ольги під плащ — про це свідчить поза княгині, яка лівою рукою міцно стискає край плаща.

“Наша ж мініскульптура повертає княгині її законну зброю і нагадує, що кожна українка — це Ольга, у кожної з нас свій меч. Причому ним може бути й усмішка, і значуща мовчанка, і влучне слово, і вчасна дія” — додають автори ініціативи.У Києві відкрили мініскульптуру, присвячену княгині Ользі: фото“У Ольги під плащем — меч!” — це повідомлення для кожного українця та українки, для кожного нашого друга і особливо для ворога. “Я хочу, щоб жінки — чи то зовсім юні дівчата, чи поважні пані, наші подруги, сестри, доньки й матері — приходили до Ольги за силою і рішучістю, щоб вони відчували, що ніколи не самотні. Я хочу, щоб вони завжди були свідомі свого права на свободу, своєї здатності діяти та боротися”, — говорить Юлія Бевзенко, авторка проєкту “Шукай!”. У Києві відкрили мініскульптуру, присвячену княгині Ользі: фото"Наш Київ" вже писав, що у Києві триває реставрація хреста центрального куполу Софійського собору

Демонтаж чи символ ЛГБТ: можливе майбутнє перейменованої Арки дружби народів