Біля будинку Саксаганського хочуть звести 16-поверхову новобудову

До Господарського суду Києва надійшов позов про скасування договору оренди земельної ділянки для забудовника, який хоче звести 16-поверховий ЖК біля історичного будинку на Жилянській, 96, де проживав драматург Панас Саксаганський.

Відповідне прохання до суду направив департамент культури КМДА, Міністерство культури та інформаційної політики та Офіс генпрокурора, повідомив співзасновник артпростору "Цегла" Дмитро Перов. 

За словами активіста, землі історико-культурного призначення, які є складовою Музею видатних діячів української культури Київська міська рада планує віддати під зведення новобудови.

"Майбутній ЖК фактично розріже Музей на дві частини. 16-поверхового монстра мають побудувати впритул до Будинку Панаса Саксаганського. Це фактично відділить його від решти будівель Музею — будинків Лисенка, Старицького, Косачів. Попри це, Віталій Кличко відправив в суд захищати інтереси забудовника юристів Київради", — зазначив Перов. 

Він додав, що правозахисники від Київради "не бачать" Музею на цій ділянці, а її передачу компаніям афілійованим з підприємцем Вадимом Столаром вважають правомірним.

Нагадаємо, будівництво ЖК Fresco Sofia на Олеся Гончара у Києві суд визнав незаконним.

Суд повернув землі університету КНУТКТ, де планували звести офіси та ЖК