Навчальний рік 2022-2023

Більшість українських школярів зараз навчаються в очному або у змішаному режимі. Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки.

Так, станом на 14 листопада освітній процес відбувається у 12 924 школах України, де усього навчаються близько 4,32 мільйона учнів.

З-поміж загального числа, 7 764 школи зараз працюють у традиційному та змішаному форматах, де загалом навчаються близько 2,14 млн учнів. А в онлайн-режимі навчання проходить у 5 160 школах. Це приблизно 1,89 млн учнів, понад мільйон з яких — з Донецької, Запорізької, Луганської, Дніпропетровської, Сумської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.

У МОН зазначають, що на початку листопада у режимі онлайн працювали на тисячу шкіл більше, ніж зараз. 

Також в Україні зараз працюють 9 777 дитячих садків, де загалом навчаються майже 686 тисяч вихованців. З них очно дитсадки відвідують 348,2 тисячі дітей, навчаються дистанційно — 255,9 тисячі, а за змішаною формою — 82 тисячі дітей.

Нагадаємо, цей навчальний рік триватиме до 30 червня 2023 року. Тобто, він закінчиться на місяць раніше, ніж зазвичай. Організація навчання залежить залежати від безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Навчатися очно можна на території відносно безпечних регіонів та у тих в закладах освіти, де є укриття, що можуть вмістити усіх учнів у разі повітряної тривоги. 

Google запустила для українців освітній хаб "Знання"