Опалювальний сезон Київ
Фото: freepik.com

У Києві понад 90% житлових будинків, які розташовані у зоні обслуговування муніципальних керуючих компаній, вже отримали акти готовності до роботи взимку. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Там кажуть, що столиця зараз знаходиться на фінальному етапі готовності до зими, і усі, хто займається підготовкою до запуску опалення, мають усвідомлювати відповідальність в умовах воєнного стану.

"У Києві - різноманітний житловий фонд, багато будівель старої забудови, однак усі без винятку мешканці повинні бути з теплом цієї зими. Будинки різних категорій та різної проблематики — це наша зона відповідальності без винятків", — відзначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він додав, що будинки, які обслуговуються кооперативами (ЖБК) та ОСББ, мають пришвидшити підготовку до опалювальноо сезону, бо в них зараз — недостатній рівень отримання актів. Столична влада готова допомогти вирішити "нагальні об’єктивні проблеми", але будинки мають бути готовими запустити теплоносій. А комунальні служби — усувати аварійні ситуації.

"Тому я прошу керівників ЖБК та ОСББ прискорити роботу з отримання актів готовності й оперативно вирішувати на районному чи міському рівні проблеми", — додав Пантелеєв.

Відзначимо, що, за словами чиновників, цей опалювальний сезон може бути найскладнішим для України за всі роки незалежності через війну. Так, мер Києва Віталій Кличко порадив киянам приготувати теплі речі та ковдри, адже температура у квартирах цієї зими може бути значно нижче за норму. Також у КМДА мешканців столиці закликали утеплити вікна та перевірити лічильники, щоб у квартирах було тепліше.

Генератори та мобільні пункти обігріву: Кличко попросив Німеччину про допомогу