Опалювальний сезон: Кличко порадив киянам приготувати теплі речі та ковдри

Цього року опалювальний сезон у столиці буде складним через повномасштабне російське військове вторгнення в Україну. Температура у квартирах киян буде нижчою на кілька градусів. Тому мер Києва Віталій Кличко порадив городянам приготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри.

Про це Кличко розповів в інтерв'ю "Бабель".

Температурна норма у квартирах узимку становить 21 градус. Але, за словами мера, цього опалювального сезону вона може бути 19 або 18 градусів.

Ми зробимо все можливе і неможливе, що залежить від нас, щоб в оселях було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в домівках буде на декілька градусів нижчою за норму. Норма — 21 градус, а може бути 19 чи 18. Можуть бути і перебої з електрикою. Сподіваємось і зробимо все для того, щоб цього не було.

Очікується, що уряд не підвищуватиме ціни на газ для населення цього опалювального сезону. Проте Кличко не виключає, що можуть бути терористичні акти та атаки по газонасосних станціях з боку росіян. Для подібних випадків місто закупило генератори та паливо для цих генераторів. У першу чергу, вони підуть на лікарні, на садки і школи. 

Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення чи газу не буде, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який потрібен, щоб вирішити проблему.
Киян просять самовільно не втручатися в системи опалення: КМДА