Бенксі створив 50 картин з зображенням миші

Британський вуличний художник Бенксі створив нову картину з зображенням білою миші на коробці з написом "Крихке". 50 скрінпринтів він продасть на сайті Legacy of War Foundation, а усі кошти від продажів передасть на допомогу Україні.

Про це британець повідомив на своїй офіційній сторінці в Instagram.

Бенксі створив 50 картин з зображенням мишіНа сайті вказано, що кожний з п'ятдесяти трафаретних принтів підписаний і пронумерований. Одна людина зможе купити лише один примірник, який коштуватиме £5000 (235 тис. грн).

Щоб придбати картину з мишею, треба зареєструватися за посиланням.  Реєстрація триватиме до 12:00, 16 грудня.

Наголошується, що кошти від цього продажу підуть на закупівлю машин швидкої допомоги, машин для продовження евакуації людей з інвалідністю, людей похилого віку та поранених серед цивільного населення з території Донбасу. Також за ці гроші придбають генератори, газові обігрівачі. "І ми зможемо продовжувати нашу підтримку притулків у Києві для жінок і ЛГБТК-спільноти", — каже генеральний директор Legacy of War Foundation Джайлз Далі.

Бенксі зауважив на сайті, що бачив, як команда Legacy of War допомагає людям в Україні. "Вони також позичили мені одну зі своїх машин швидкої допомоги для роботи, яка виявилася надзвичайно корисною, коли розлючена бабуся побачила, що я малюю на її будинку, і подзвонила в поліцію".

Раніше ми писали, що Бенксі став почесним громадянином Ірпеня.

У Гостомелі зловмисники вирізали та вкрали зі стіни графіті Бенксі