Автора I Believe I Can Fly засудили до 30 років позбавлення волі за сексуальне насилля
Фото: Antonio Perez / AFP

Американського виконавця Ар Келлі (Роберта Сільвестра Келлі), автора знаменитої пісні I Believe I Can Fly, засудили до 30 років позбавлення волі. Його визнали винним у справі про викрадення, сексуальну експлуатацію жінок та неповнолітніх дівчат та насилля над ними. 

Про це повідомили на сайті Прокуратури США у Нью-Йорку

"Ар Келлі використовував свою славу та багатство, аби здобувати молодих, вразливих і безголосих для власного сексуального задоволення, тоді як багато хто закривав на це очі. Своїми діями Келлі продемонстрував бездушну зневагу до спустошення, яке його злочини завдали жертвам, і не виявив жодного каяння у своїй поведінці", — заявив прокурор. 

Зазначається, що упродовж десятиліть Келлі здійснював насильство, експлуатував та принижував підлітків та інших вразливих молодих людей. У складі злочинної організації, лідером якої він був, виконавець незаконно утримував жінок та дівчат, сексуально експлуатував їх та записував порнографічні відео.

У цих злочинах Келлі допомагали його спільники, які виконували роль менеджерів, охоронців, бухгалтерів, водіїв, особистих помічників та доглядачів. Своїх жертв артист шукав під час концертів. Під час незаконного утримання жінки та дівчата були змушені дотримуватися правил, які видав Келлі. Наприклад, вони мали називати його "татком", не могли без дозволу виходити зі своєї кімнати, аби поїсти чи сходити в туалет, повинні були носити мішкуватий одяг за відсутності Келлі, тримати голови вниз, не дивитися на інших чоловіків і не розмовляти з ними. Крім того, артист вимагав від жертв вступати з ним та іншими людьми у сексуальний контакт і записував це на відео.

Відомо, що серед постраждалих були і неповнолітні. У самого Келлі є невиліковна хвороба, що передається статевим шляхом (про неї він жертвам не розповідав). 

Також на сторінці прокуратури Нью-Йорка повідомляється, що близько 30 років виконавець та його спільники змушували жертв мовчати шляхом підкупу, залякування, шантажу та фізичного насильства. Свої свідчення у суді дали понад 10 потерпілих, а також співробітники підсудного. Також в якості доказів використовували текстові повідомлення, відео- та аудіозаписи, фотографії, телефонні та подорожні записи, докази ДНК та свідчення експертів. 

"Сьогоднішній вирок — це перемога, яка належить тим, хто пережив насильство Келлі. Ці сміливі жінки та чоловіки виступили, незважаючи на загрози їхній особистій безпеці, і були змушені знову пережити біль найбільш травматичних днів свого життя, щоб сказати правду та зробити так, аби їхні голоси були почуті", — йдеться у повідомленні.

Харків’янку засудили через продаж інтимних фото