Атака росіян по Україні 9 березня: ситуація в регіонах

Вночі та вранці 9 березня російські війська здійснили чергову масовану атаку по Україні. Відомо про влучання в обʼєкти інфраструктури та енергетики у різних регіонах, є поранені та загиблі місцеві мешканці. 

Львівщина

У Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні, унаслідок чого почалася пожежа, повідомив очільник ОВА Максим Козицький. Наразі її вже вдалося загасити. Вогонь знищив три житлові будинки, три автомобілі, гараж і кілька господарських будівель.

Рятувальники дістали з-під завалів п'ятьох загиблих дорослих: троє чоловіків, один з яких 1963 року народження, та двоє жінок. В момент падіння ракети вони перебували у себе вдома.

Зараз завали ще розбирають. Під ними можуть бути люди. 

Фото: ДСНС

Одещина

Ракетним ударом в області пошкоджено декілька ліній електропередач та опору, йдеться у повідомленні голови ОВА Максима Марченка. Наразі діють погодинні екстрені відключення електроенергії. 

Підрозділи протиповітряної оборони збили в небі над Одещиною шість ракет та один безпілотник.

Дніпропетровщина

рф атакувала Дніпропетровщину безпілотниками та ракетами. Є влучання у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах. Попередньо, одна людина загинула, дві – постраждали.

Пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства — там серйозні руйнування та розпочалася пожежа. На місці працюють відповідні служби.  

Загалом над регіоном збили сім ворожих ракет.

Миколаївщина

За інформацією повітряного командування "Південь" над Миколаївщиною зафіксували дев'ять ворожих ракет різного типу — їх усі вдалося знищити, написав очільник ОВА Віталій Кім.

Житомирщина

По Житомирській області війська рф вдарили дронами-камікадзе та уразили один з об'єктів енергетичної інфраструктури, зазначив голова ОВА Віталій Бунечко.

Без енергопостачання наразі майже 150 тисяч абонентів. Енергетикам вдалося заживити об'єкти критичної інфраструктури області. Вони зможуть розпочати переключення споживачів на резервні лінії живлення, як тільки буде ліквідовано пожежу.

Загиблих та постраждалих попередньо немає.

Кіровоградщина

У Кропивницькому районі області сталося влучання в об’єкт енергетики, повідомив голова ОВА Андрій Райкович. 

На місці працюють усі необхідні служби. Обійшлося без жертв.

Запорізька область

В Запорізькій області мішенню п'яти російських ракет (попередньо С-300) став один з об'єктів критичної інфраструктури, зазначили в ОВА. 

Постраждалих немає.

Харківщина

Зафіксовано щонайменше 15 прильотів ракет С-300. Сталися влучання в обʼєкти критичної інфраструктури, написав голова ОВА Олег Синєгубов.

У Харкові пошкоджено обʼєкт цивільної інфраструктури. У селищі Пісочин Харківського району ворожа ракета влучила на подвір'я приватного будинку, пошкоджено декілька житлових будинків. Дві літні жінки отримали незначні поранення. 71-річну жінку госпіталізували, а жінка 74 років отримала допомогу на місці. Ще одна ракета в Пісочині влучила на відкритій території в болото.

У селищі Слобожанське Чугуївського району ракета пошкодила теплиці овочевої фабрики.

Херсонщина

У Херсоні зафіксували влучання по центральній частині міста, повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

Раніше ми писали про наслідки ракетної атаки у Києві. 

У трьох районах Києва діють екстрені відключення світла