Обстріл Києва 9 березня: що відомо

Унаслідок нічної атаки росіян на Київ, близько 05:50 і після 07:00 пролунали потужні вибухи в Голосіївському та Святошинському районах столиці. Є потерпілі.

За попередньою інформацією, аеробалістична ракета типу "Кинджал" влучила в об’єкт інфраструктури в Голосіївському районі. Інші повітряні цілі вдалося відбити.

"Завдяки роботі нашої ППО, ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допущено. Але, на жаль, аеробалістична ракета типу "Кинджал" (попередня інформація) влучила в обʼєкт інфраструктури", — повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко.

У Святошинському районі столиці станом на 8:40 відомо про трьох постраждалих від уламків ракети, їм надають медичну допомогу. Попередньо ракета впала у двір багатоповерхівки на припарковані поруч авто, що викликало пожежу.

Унаслідок цього, кажуть в поліції, біля пошкоджених фасадів будинків, повністю знищено п’ять автомобілів і ще 15 пошкоджено.

UPD: Внаслідок ранкової ракетної атаки росіян, у Києві пошкоджено об‘єкт енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

Станом на 12:20 частина киян залишаються без опалення, також є проблеми з водопостачанням. Наразі всі служби працюють над усуненням наслідків влучання російської ракети. Столична влада обіцяє якнайшвидше повернути жителям теплопостачання та воду.

UPD 15:00: Постачання тепла відновлено вже у 300 житлових будинків в центрі та на лівому березі столиці. Наразі тривають роботи з перепідключення до інших теплоджерел усіх споживачів, які залишились без тепла. Кличко підкреслив, що тепло в оселі повернеться, але поетапно, з урахуванням технічних особливостей мереж та обладнання. Через знеструмлення більшість котельних Києва під'єднали до генераторів.

UPD 17:20: Електропостачання у Києві повністю відновлене, але 30% домівок залишаються без опалення. Відновити тепло комунальники планують протягом доби.

Оновлюється...