Астронавт NASA створив власний NFT та зібрав півмільйона доларів для України
Фото: NASA / Robert Markowitz

Колишній астронавт NASA Скотт Келлі, який встановив рекорд із перебування на орбіті, створив власний NFT та зібрав півмільйона доларів на підтримку України. Про це повідомило видання Space.com.

Келлі відомий тим, що провів 340 днів поспіль на борту Міжнародної космічної станції у 2015 та 2016 роках. Свою подорож він увіковічнив у зображеннях на фоні Землі — у різних її переосмисленнях. Усього до NFT-проекту під назвою Dreams Out of This World увійшли 3333 унікальні поштові картки "із космосу".

На одній із них Келлі зображений на фоні українського прапора та Софії Київської. На іншому — астронат закутаний у синьо-жовтий шарф. Також є ілюстрації, не прив'язані до теми України: на фоні артктичних льодовиків та білих ведмедів, на фоні левів, у костюмі мавпи тощо.

Продаж NFT-проекту Скотта Келлі відбувся 12 квітня. Астронавту вдалося зібрати 500 тисяч доларів — гроші передадуть на допомогу українців, постраждалих від війни з росією. 

Зазначається, що це перший NFT-проект астронавта. Своєю ініціативою під назвою Dreams Out of This World він сподівається надихнути інших людей тягнутися до зірок. 

Знаменитості виступили проти вторгнення РФ в Україну (доповнюється)