Асфальтобетонний завод у Києві буде моніторити кількість викидів у повітря: подробиці

У Києві відбулася нарада між представниками асфальтобетонного заводу, депутатами та мешканцями Святошинського району з приводу викидів в атмосферу шкідливих речовин. На зустрічі був присутній заступник гендиректора ДУ "КМЦКПХ МОЗ України Олександр Штиль.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби.

Асфальтобетонний завод у Києві буде моніторити кількість викидів у повітря: подробиці

Під час зустрічі мешканці та депутати Київради детально описали наслідки роботи підприємства. Зокрема, вони скаржились на неприємні запахи, постійний шум та підозру щодо викидів шкідливих речовин у повітря. Ці фактори, за словами жителів, негативно впливають на їхнє здоров'я та якість життя.

Асфальтобетонний завод у Києві буде моніторити кількість викидів у повітря: подробиціЗ огляду на серйозність ситуації, було прийнято рішення провести комплексне дослідження якості повітря в зоні впливу заводу. ДУ "КМЦКПХ МОЗ України" спільно з представниками громади буде проводити моніторинг концентрації шкідливих речовин в атмосферному повітрі, порівнюючи отримані дані з гігієнічними регламентами.

У разі виявлення перевищень гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин, Держспоживслужба ініціює позапланову перевірку ТОВ "АБЗ-1".

Нагадаємо, у липні 2024 року під час перевірки діяльності асфальтобетонного заводу зафіксували порушення, зокрема перевищення норми викидів чадного газу в 15 разів. Після цього Державна екологічна інспекція видала відповідний припис, на основі якого підприємству заборонили викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. У вересні жителі Південної Борщагівки створили петицію, в якій закликали владу закрити завод.

Забруднення озера Мінське у Києві: через перевищення аміаку загинула риба