Асфальтобетонний завод у Києві забруднює повітря: правоохоронців просять відреагувати
Асфальтобетонний завод: Facebook

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА звернувся до правоохоронців щодо діяльності асфальтобетонного заводу ТОВ "АБЗ-1".

Про це повідомив директор Департаменту Олександр Возний.Асфальтобетонний завод у Києві забруднює повітря: правоохоронців просять відреагуватиДозвіл на викиди забруднюючих речовин для цього підприємства зупинили, однак мешканці Святошинського та Солом’янського районів продовжують скаржитися на сморід, який, як вони стверджують, спричинений діяльністю заводу. 

“Сподіваюсь на швидке реагування зі сторони правоохоронних і контролюючих органів, а також рішучі дії, які дозволять місцевим мешканцям нарешті вільно дихати. А усім недобросовісним підприємцям хочу нагадати про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення вимог природоохоронного законодавства”, — пише директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

У липні 2024 року провели перевірку діяльності ТОВ “АБЗ-1”, під час якої зафіксували порушення. Після цього Державна екологічна інспекція видала відповідний припис, на основі якого підприємству заборонили викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

“Наш Київ” вже писав, що заводу на Сирецькій скасують дозвіл на викиди забруднень після скарг містян.

Містян попереджають про шахраїв, що видають себе за працівників “Київгазу”