Lightning замінить USB Type-C

Компанія Apple все ж відмовиться від свого фірмового зарядного порту Lightning — замість нього у майбутніх смартфонах будуть використовувати роз'єм стандарту USB Type-C. Про це заявив директор з маркетингу компанії Грег Джозвяк на конференції Wall Street Journal, повідомляє Bloomberg.

Перейти на USB-C виробник буде змушений через нові вимоги Євросоюзу — в червні цього року там узгодили єдиний стандарт для зарядних пристроїв усіх видів гаджетів, який почне діяти з 2024 року. В Європі переконані, що це нововведення допоможе споживачам заощадити, а також дозволить скоротити понад одинадцять тисяч тонн електронних відходів на рік.

За словами Джозвяка, Apple буде дотримуватися цього закону, як і усіх інших. Водночас він не уточнив, коли саме iPhone можуть отримати USB-C замість Lightning. Компанія вже перевела свої Mac, деякі iPad та аксесуари на USB-C з Lightning та інших роз’ємів.

Джозвяк розповів, що між Apple і ЄС протягом десяти років точилися були суперечки щодо зарядних пристроїв, і нагадав, як колись європейська влада хотіла, щоб компанія перейшла на стандарт Micro-USB. За словами Джозвяка, якби це сталося, то ані Lightning, ані тепер уже всюдисущий USB-C не були б винайдені.

Нагадаємо, у вересні Apple провела осінню презентацію своїх нових продуктів, де представила останнє покоління смартфонів iPhone 14 та iPhone 14 Pro, нові смартгодинники Apple Watch, навушників AirPods Pro та інші гаджети.

Apple звільнила віцепрезидента після його сексистського жарту в TikTok