iPhone 14

У середу, 7 вересня, компанія Apple провела традиційну осінню презентацію своїх нових продуктів. На ній представили останнє покоління смартфонів iPhone 14 та iPhone 14 Pro, нові смартгодинники Apple Watch, навушників AirPods Pro.

Apple Watch  

Нову лінійку смартгодинників Apple Watch представили одразу в кількох версіях. Це — топові Apple Watch Ultra, стандартні Apple Watch Series 8 та бюджетні Apple Watch SE 2.

Apple Watch Ultra — це нова модель годинника для активних користувачів, що відрізняється підвищеною міцністю. Він має титановий ударостійкий корпус, захист від корозії, посилене скло та батарею, що може працювати до 60 годин у спеціальному режимі. Розмір дисплея становитиме 49 мм. Годинник має покращену функцію геопозиціювання,  циферблат для орієнтування на місцевості, спеціальні ремінці для активних видів спорту і вбудовану сирену.

Вартість Apple Watch Ultra: від 799 доларів.

Apple Watch Ultra

Apple Watch Series 8 дизайном та інтерфейсом не відрізнятиметься від свого попередника. Годинник буде доступним у семи кольорах. Серед нових функцій — сенсори для вимірювання температури тіла, відстежування циклів для жінок та інші можливості для відстежування стану здоров'я користувача. І навіть — індикатор аварій. 

У звичайному режимі батарея працюватиме до 18 годин, а у режимі низького споживання енергії — до 36 годин.

Вартість Apple Watch Series 8 від 399 доларів.

 Apple Watch Series 8 

Бюджетний Apple Watch SE 2 отримав новий більш потужний процесор S8, і тепер працюватиме на 20% швидше, ніж його попередник. Дисплей Apple Watch SE 2 буде на 30% більшим за екран Apple Watch Series 3. Цей годинник також матиме низку медичних функцій, індикатори падіння та аварій тощо. 

Як і його "старший брат", бюджетний годинник у звичайному режимі працюватиме до 18 годин, а у режимі низького споживання енергії — до 36 годин.

Вартість Apple Watch SE 2 від 249 доларів.

Apple Watch SE 2

AirPods Pro

Нове покоління навушників AirPods Pro отримало чип H2, нові динаміки та підтримку спеціального додатка Spatial Audio в iOS 16. Функцію шумопоглинання ще більше покращили, а режим прозорості відтепер аналізує звуки навколо та адаптується під оточення. Кейс для навушників отримав невеличкий динамік, щоб його було легше шукати за допомогою Локатора.

Навушники працюватимуть до 6 годин безперервно без кейса та до 30 годин — з кейсом.  

Вартість AirPods Pro 249 доларів.

AirPods Pro

iPhone 14 

Лінійка смартфонів iPhone 14 та iPhone 14 Plus зберегла старий дизайн. Вони матимуть дисплей розміром 6,1 дюйма та 6,7 дюйма відповідно. Модель Plus матиме найдовший час автономної роботи в історії смартфонів Apple.

Випускатимуться ці айфони у п'яти кольорах: чорному, білому, червоному, блакитному та рожевому. Обидва смартфони отримали процесори минулого року A15 Bionic, покращену основну камеру та нову фронтальну камеру на 12 мегапікселів. Завдяки новим алгоритмам основна камера має знімати на 49% краще при поганому освітленні, ніж попередня модель.

Нові смартфони також оснастили датчиком аварій та функцією екстрених повідомлень Emergency SOS. 

Вартість iPhone 14 від 799 доларів, iPhone 14 Plus  від 899 доларів

iPhone 14 

iPhone 14 Pro

Оновлена лінійка топових смартфонів вийде у версіях iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max з дисплеями 6,1 дюйма та 6,7 дюйма відповідно. Вони матимуть оновлений дизайн з інтерактивним "острівцем" у верхній частині дисплея, де відображатимуться різні віджети.

Лінійка Pro працюватиме на новому чипі A16, який здатний проводити 4 трильйони операцій з фотографією за секунду. За словами представників Apple, він є найпотужнішим процесором для смартфонів в історії. Смартфони будуть представлені у чотирьох кольорах, а основна камера матиме 48 мегапікселів.

Вартість iPhone 14 Pro 999 доларів, iPhone 14 Pro Max —1099 доларів.

iPhone 14 Pro

В додатку "Київ Цифровий" тепер можна голосувати за петиції: як саме