Агентка КДБ замість офіціантки: вийшла альтернативна історія "Амелі"
Кадр із фільму "Амелі"

Автор фільму "Амелі", французький режисер Жан-П’єр Жене, випустив відео з альтернативною історією головної героїні. Вона виявилася не офіціанткою, як ми звикли її сприймати, а шпигункою КДБ.

"Справжня історія Амелі Пулен" — так називається гумористична короткометражка на YouTube-каналі режисера. На початку відео Жан-П’єр Жене каже, що після стількох років треба розповісти правду про Амелі. Далі шляхом монтажних вставок по-новому інтерпретуються моменти фільму.

Так, наприклад, на моменті, коли Амелі засовує руку у мішок з квасолею, вона шукає рублі, які там заховані. Або, як виявилося, під цукровою скоринкою було не крем-брюле, а десерт із ціанідом, яким дівчина повинна отруїти нащадка російських емігрантів.

За словами режисера, у 1980-му Амелі завербували французькі комуністи, аби вкрасти секретні документи її батька. Вони діяли від імені КДБ і саме вони навчили юну дівчинку різним шпигунським трюкам на кшталт азбуки Морзе, приховування відбитків пальців, фотографування секретних паперів тощо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про особливості фільму "Все завжди і водночас", який цьогоріч отримав "Оскар".