Аеропорт Бориспіль скасував тендер на прибирання за 52 млн грн: причина

Керівництво міжнародного аеропорту "Бориспіль" скасувало скандальний тендер на прибирання закритих терміналів. На сайті електронних закупівель Prozorro можна побачити напис "Торги відмінено".

Аеропорт Бориспіль скасував тендер на прибирання за 52 млн грн: причинаГоловний фахівець з публічних закупівель аеропорту "Бориспіль" Євген Кохненко опублікував протокол, в якому зазначається — "відпала потреба закупівлі послуги з прибирання з урахуванням протиепідеміологічних заходів". Мова йде про закінчення карантину COVID-19 в Україні з 1 липня 2023 року.

Через анулювання карантину втратили чинність документи, які запроваджували профілактичні міри щодо запобігання розповсюдження вірусної хвороби.

Проте представники Бюро економічної безпеки України заявляють, що саме вони упередили розтрату 52 мільйонів гривень бюджетних коштів, які збиралися витратити на послуги з прибирання приміщень в аеропорту. "З метою перегляду доцільності проведення закупівель та упередження розтрати бюджетних грошей, аналітики БЕБ направили рекомендаційний лист до розпорядника державних коштів", — йдеться у дописі. Нібито після цього в аеропорті "Бориспіль" вирішили скасувати тендер. 

Нагадаємо, що аеропорт не обслуговує пасажирів з 24 лютого 2022 року.

Раніше ми писали, що компанія Onur відремонтує у Києві два кілометри дороги майже за мільярд гривень.

Влада Києва анонсувала тендер з реставрації аварійного мосту Патона: фото