Аеропорт Бориспіль планує витратити на прибирання закритих терміналів 52 млн грн

Керівництво аеропорту "Бориспіль" оголосило тендер на замовлення послуги з комплексного обслуговування закритих обʼєктів аеропорту на суму майже 52 мільйони гривень. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Аеропорт "Бориспіль" хоче витратити 52 млн грн на прибирання непрацюючих терміналівЗокрема, на ці кошти переможець тендеру повинен з 1 серпня 2023 до липня 2024 року прибрати у пасажирських терміналах (VIP та Бізнес-залів), виробничих приміщеннях аеровокзального комплексу, в туалетах, душових кімнатах, на території паркінгу. Також планується миття вікон, фасадів, а взимку — очищення покрівель аеропорту від льоду та бурульок.

В адміністрації пояснили, що попри те, що аеропорт "Бориспіль" не працює, необхідно підтримувати належний стан його приміщень, а також території, яка належить підприємству.

Аеропорт "Бориспіль" хоче витратити 52 млн грн на прибирання непрацюючих терміналів

Адміністрація пояснила, якщо вчасно не буде оголошений тендер на прибирання, аеропорт може опинитися під загрозою неможливості утримувати приміщення у чистоті та порядку.

"Аеропорт є державним підприємством і керується вимогами чинного законодавства з питань публічних закупівель, отже до надання послуг має підготуватися завчасно, провівши всі необхідні процедури. Тендерні процедури займають певний проміжок часу, тендери можуть не відбуватися з першого разу і аеропорт може опинитись під загрозою неможливості утримувати свої приміщення в належному стані. Тому заздалегідь проведена процедура є запорукою нормального функціонування підприємства та швидкого відновлення операційної діяльності аеропорту після перемоги України", — йдеться у дописі.

Раніше ми писали, що автотранспортне підприємство КМДА скасувало тендер на закупівлю 17 легкових автомобілів для чиновників. 

У Києві освітяни замовили для укриття барабани за 882 тис. грн: подробиці