Аеропорт "Бориспіль" планують масштабно модернізувати після відкриття: деталі

Після відновлення авіасполучення в Україні на території аеропорту "Бориспіль" планують провести комплексну модернізацію та реконструкцію. На це знадобиться 420 мільйонів євро.

Про це в інтерв'ю "ТСН" розповів гендиректор аеропорту Олексій Дубревський.

За його словами, модернізація летовища передбачає покращення злітно-посадової смуги, світлосигнальної та радіонавігаційної систем. Крім цього, там проведуть реконструкцію центральної паливної системи та паливного складу, розширення паркінгу, впровадження сучасних систем безпеки та технологій авіаційної безпеки.

"Ці проєкти не лише покращать функціональність аеропорту та пропускну здатність, а й дозволять йому виконувати свою основну місію – стати високотехнологічним європейським авіахабом, що сприятиме збільшенню інвестиційної привабливості України та розвитку торгівлі й туризму в країні", — зазначив Дубревський. 

Також він додав, що у липні 2023 року Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та глобальна будівельна корейська компанія Hyundai Engineering & Construction (Hyundai E&C) підписали Меморандум про взаєморозуміння. Цей документ передбачає партнерство та співпрацю у напрямку відновлення та розвитку аеропортової інфраструктури в Україні. 

Нагадаємо, керівництво найбільшого лоукостера Європи Ryanair відвідало "Бориспіль" та розкрило план швидкого відновлення рейсів

Стало відомо, коли відкриють аеропорт "Бориспіль"