"20 днів у Маріуполі" вийде на Netflix: коли дивитися
Фото - кадр з фільму "20 днів у Маріуполі"

Документальна стрічка "20 днів у Маріуполі", яка отримала "Оскар", вийде на стрімінговій платформі Netflix. Прем‘єра запланована на 21 квітня.

Про це повідомляють в соцмережах Netflix.

"20 днів у Маріуполі" — режисерський дебют воєнного кореспондента, фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова. Він отримав премію за "видатні режисерські досягнення в документальному кіно". У стрічці показаний початок повномасштабного вторгнення росії в Україну, бомбардування пологового будинку в Маріуполі, а також порятунок автора стрічки і його колег з Associated Press з оточеного росіянами міста.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix Ukraine (@netflixua)

Нагадаємо, українська стрічка "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова перемогла у номінації "Найкращий документальний фільм" кінопремії BAFTA

Також ми писали про те, що Мстислав Чернов, режисер фільму "20 днів у Маріуполі", отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за свій фільм.

Крім цього, стрічка "20 Днів у Маріуполі" отримала премію Оскар в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм" у 2024 році. 

Пізніше стало відомо, що Disney показала скорочену версію "Оскара", де видалила фрагмент із номінацією "Найкращий повнометражний документальний фільм", у якій перемогла українська стрічка "20 днів у Маріуполі". Проте Американська академія кіномистецтва вирішила додати вирізану частину нагородження фільму "20 днів у Маріуполі" до запису церемонії "Оскар" після обурення українців.

Костюм Мстислава Чернова для червоної доріжки на “Оскарі” створив український бренд: подробиці