Режисер фільму "20 днів у Маріуполі" отримав премію BAFTA
Фото - кадр з фільму "20 днів у Маріуполі"

Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова перемогла у номінації "Найкращий документальний фільм" кінопремії BAFTA. Про це йдеться на сайті премії.

BAFTA — це премія Британської академії кіно та телевізійних мистецтв.

Вручення нагороди відбулось 18 лютого, в неділю, у Лондоні. Це перша BAFTA в історії українського кіно. 

Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова перемогла у номінації "Найкращий документальний фільм" кінопремії BAFTA

Мстислав Чернов на сцені церемонії розповів про окуповану Авдіївку та заявив, що цей фільм про народ України: "Історія Маріуполя — це символ усього, що було, символ боротьби, символ віри. Давайте продовжувати битися".

"20 днів у Маріуполі" — режисерський дебют воєнного кореспондента, фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова. У стрічці показаний початок повномасштабного вторгнення росії в Україну, бомбардування пологового будинку в Маріуполі, а також порятунок автора стрічки і його колег з Associated Press з оточеного росіянами міста.

До створення картини долучилися фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми міжнародними журналістами у Маріуполі та отримали Пулітцерівську премію.

Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова перемогла у номінації "Найкращий документальний фільм" кінопремії BAFTA

Нагадаємо, Мстислав Чернов, режисер фільму "20 днів у Маріуполі", отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за свій фільм. 

Також фільм "20 днів у Маріуполі" номіновано на "Оскар" у категорії "Найкращий документальний фільм".

Режисер фільму "20 днів у Маріуполі" отримав премію Гільдії режисерів Америки