У Києві існує не так багато закладів, де готують страви суто корейської кухні. Деякі зачинились після повномасштабного вторгнення, а інші — оновили меню, зробили ремонт та працюють на нових локаціях. Дізнайся, де в столиці поїсти гострий кімчі, токпоккі, рамьон чи самостійно посмажити м'ясо за столиком.
Ресторан Пян-Се Rest
На Подолі з 2017 року працює бар-ресторан Пян-Се, де готують страви корейської кухні за автентичними рецептами. Заклад знаходиться неподалік від станції метро "Контрактова площа".
У ресторані на стінах можна побачити яскраві малюнки з корейських мультфільмів та дорам, замість стільців - унітази, усюди висять прапорці та плакати.
В меню багато традиційних корейських страв: вогняні кімчі, гострі вуха, токпоккі, бао булки, салат чапчхе. З супів, окрім рамена, можна замовити Том Ям. Серед напоїв є фейкові коктейлі (безалкогольні) та лонги. Відвідувачі кажуть, що персонал закладу дуже привітний, а страви готують швидко.
Меню та ціни:
- Бульгогі — 269 грн;
- Манду з куркою та креветкою — 269 грн;
- Локшина Гочуджан зі свининою — 259 грн;
- Пад-тай з креветками — 289 грн;
- Веганський рамен — 238 грн;
- Коктейль "Blue mood" — 239 грн.
Адреса: вулиця Нижній вал, 33-Б
Режим роботи: з 12:00 до 22:00.
Ресторан Kin Kao
На вулиці Андріївській працює паназійський ресторан Kin Kao. Окрім різноманітних страв Китаю, Таїланду та В'єтнаму, гостям пропонують традиційний корейський гриль. Відвідувачі можуть самостійно готувати м'ясо, овочі та рибу прямо за столом.
У ресторані KIN KAO дуже атмосферно: на стінах намальовані журавлі, росте живий мох, а різні куточки ресторану прикрашають паперові парасольки. Зали відокремлені одна від одної дерев'яними перегородками.
Меню корейського гриля:
- Сет "Мікс" (входить куряче та качине філе, свиняча грудинка, рібай, філе лосося, креветки, рис, овочі тощо) — 1450 грн;
- Сет "М'ясний" (входить свиний ошийок, яловича витримана вирізка, філе курки та качки, свиняча грудинка, рібай, гриби та овочі) — 1450 грн;
- Сет "Рибний" (входить лосось, креветки, морський окунь, тунець, овочі тощо) — 1550 грн;
- М'ясна тарілка — 680 грн;
- Овочева тарілка — 460 грн.
Адреса: вулиця Андріївська, 9
Режим роботи: з понеділка по четвер з 11:00 до 22:00, у п'ятницю, суботу та неділю з 11:00 до 23:00
Kim Kimchi Korean BBQ
Ресторан корейської кухні "Kim Kimchi Korean BBQ" знаходиться у Києві на двох локації. У центрі, на вулиці Велика Васильківська, й на другому поверсі ТРЦ "Retroville" (відновили роботу 15 вересня). На Виноградарі панує атмосфера нічного Сеула, а на Васильківській столики з барбекю нагадують місця, в яких полюбляють сидіти герої корейських дорам.
Спеціально для закладу вигадали персонажа Кіма. Через нього гостей знайомлять з традиціями Кореї.
В закладі можна готувати самим, сидячи за столиком. Для цього є спеціальні грилі та витяжка. Також для замовлення є готові страви або безліміт-меню "Усе за 999 грн". Ця пропозиція діє з понеділка по четвер.
Меню та ціни:
- Корейське барбекю зі стейком рібай — 640 грн;
- Боул з тунцем — 315 грн;
- Таккальбі — 750 грн;
- Кімчі Чіге з морепродуктами — 495 грн;
- Курка у медово-вершковому соусі — 315 грн;
- Bubble Yuzu Puer — 180 грн;
- Коктейль "KimPunch 2.0" — 235 грн.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 38, проспект Європейського Союзу, 47
Режим роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Ресторан корейської кухні Arirang
Arirang – це перший ресторан корейської кухні, який відкрили у Києві. Його засновником є Дмитро Кан. З 2007 року заклад почав працювати саме під цією назвою на Антоновича, проте через повномасштабне вторгнення тимчасово припинив роботу. Наразі Arirang знову працює, але на новій локації – біля станції метро "Політехнічний інститут".
У новому закладі є столики для корейського барбекю, також пропонують замовити традиційні супи, корейські пельмені та вареники, тубу кімчі, так тигім, чапчхе, ребра хе, страви з рису, риби тощо. Крім того, в приміщенні працює спеціальний магазин, де продають корейські снеки, напої та рамен у пачках.
Меню та ціни:
- Суп "Тянг понг" — 310 грн;
- Суп "Чамчі кімчі тіге" — 325 грн;
- Риба хе — 310 грн;
- Посам — 565 грн;
- Корейські пельмені Мульманду — 380 грн;
- Барбекю "Ягньом моксаль" — 350 грн.
Адреса: Берестейський проспект, 31, 2-й поверх
Режим роботи: з 11:30 до 22:00.
Ресторан Seoul Soul BBQ
Seoul Soul BBQ — ще один заклад, де можна зануритись у світ корейської культури, музики та їжі. Нещодавно у приміщенні зробили ремонт, додали оригінальні неонові вивіски, але інтер'єр залишили автентично корейським. У ресторані є панорамні вікна, з яких відкривається краєвид на центр міста.
Як і в інших подібних закладах, у столики "Seoul Soul BBQ" вмонтовані електроплити для барбекю із мідними витяжками, щоб самостійно смажити м'ясо. В меню — традиційні страви, десерти, коктейлі, а новою популярною стравою стала гостра курка з моцарелою.
Меню та ціни:
- Куряче Бульгогі (для приготування BBQ) — 449 грн;
- Яловичий стейк Бульгогі (для приготування BBQ) — 569 грн;
- Гриль Сібас з локшиною — 469 грн;
- Чачжамьон — 379 грн;
- Токпоккі — від 259 грн;
- Тонкацу — 429 грн.
Адреса: вулиця Антоновича, 170/1В.
Режим роботи: понеділок та вівторок вихідний, з середи по неділю з 12:00 до 22:00
Kitaika
У паназійському ресторані Kitaika готують страви китайської, в'єтнамської, тайської та корейської кухонь. Засновники кажуть, що зібрали найцікавіші страви Азії та адаптували їх під вимоги гостей.
Відвідувачам подають рис з овочами та морепродуктами, локшину, супи, м'ясні страви. Серед корейських страв є бібімбап з тофу, гостра курка тощо. Також в меню є алкогольні напої, лимонади, чаї та десерти.
Меню та ціни:
- Томатний суп із тофу — 260 грн;
- Рисова локшина з куркою — 255 грн;
- Курка гун бао — 365 грн;
- Мариновані гриби муер — 105 грн.
Адреса: вулиця Золотоустівська, 16, Раїси Окіпної, 8, Кожум'яцька, 20-А
Режим роботи: з 12:00 до 22:00.
Pan Chang
Автентичне кафе з азійською кухнею Pan Chang працює в центрі Подолу на вулиці Ярославській. В закладі готують страви різних східних країн, таких як Вʼєтнам, Китай, Південна Корея, Таїланд та Японія.
Серед страв корейської кухні пропонують традиційні закуски, салати, м'ясо, рис та локшину.
Меню та ціни:
- Кімпаб з яловичиною — 240 грн;
- Кімпаб з тунцем — 240 грн;
- Неми з куркою — 230 грн;
- Креветки в пельменях зі свинним фаршем парові — 260 грн;
- Пельмені на пару з куркою — 225 грн;
- Салат кім-чі — 170 грн;
- Піпімпаб — 380 грн;
- Чаджанпаб — 310 грн.
Адреса: вулиця Ярославська, 32/33
Режим роботи: у будні з 12:00 до 22:00, субота та неділя з 11:00 до 22:00.
Також пропонуємо добірку закладів, де можна поїсти Том Ям у Києві.