Як приготувати глінтвейн: топ рецептів

Перші холоди починаються з двох речей: очікування опалювального сезону й келиху гарячого глінтвейну. В мережі є тисячі порад, як приготувати глінтвейн з червоного вина, але ми вирішили піти далі й розпитати Андрія Макодрая, шеф-бармена ресторанів Oxota na Ovets та “Любчик”, про небанальні глінтвейни, які можна приготувати вдома.

Загальні принципи приготування глінтвейну доволі прості.

Просто змішайте всі інгредієнти і, постійно помішуючи, підігрійте до температури 80 градусів для червоного вина або 70 градусів для білого. Будьте уважні: якщо ви доведете глінтвейн до кипіння, то лише зруйнуєте смак вина, тому температуру краще контролювати. Загалом класичний глінтвейн — це лише вино з додаванням солодкого інгредієнту та прянощів.

Тепер, коли ми озброєні порадами шеф-бармена, час обрати свій рецепт глінтвейну і приготувати його прямо зараз.

Інгредієнти у рецептах розраховані на один келих, щоб вам було зручніше планувати приготування тільки для себе, на двох чи на компанію друзів. Смачного!

Смородиновий глінтвейн

  • Червоне сухе вино — 120 мл
  • Смородиновий сік — 80 мл
  • Медовий сироп — 10 мл
  • Апельсиновий сік — 25 мл
  • Біттер Angostura — 0,5 мл

Медовий сироп легко приготувати вдома: розмішайте 200 г меду з 50 мл гарячої води і використовуйте для приготування глінтвейнів (або просто додавайте у чай).

Біттер Angostura добре мати вдома тому, що це така собі концентрована приправа: в ньому відразу поєднані в вигляді гіркого алкогольного настою усі основні ароматичні модифікатори.

Отож, перемішуємо всі інгредієнти, нагріваємо до 80 градусів і розливаємо по келихах.

Персиковий глінтвейн

  • Біле сухе вино — 100 мл
  • Лікер Amaretto  — 25 мл
  • Персиковий сік з м’якоттю — 80 мл
  • Апельсиновий фреш — 25 мл
  • Медовий сироп — 5 мл
  • Біттер Angostura — 0,5 мл

Лікер Amaretto виготовляють з абрикосової кісточки — ароматом він нагадує мигдаль. Як готувати медовий сироп, ми розповіли вище.

Уважно: глінтвейн на основі білого вина треба нагрівати лише до 70 градусів, щоб він не втратив смак.

Бузковий глінтвейн

  • Біле сухе вино — 100 мл
  • Апельсиновий сік — 50 мл
  • Медовий сироп — 5 мл
  • Кордіал бузку — 25 мл

Кордіал бузку не знайти у супермаркеті, але його можна приготувати власноруч і використовувати для коктейлів та глінтвейну в тому ж числі. Придбайте у магазині бузковий сироп і бузковий лікер, перед приготуванням змішайте у пропорцій 1:1.

Для келиха бузкового глінтвейну використовуйте 25 мл кордіалу.

Змішайте всі інгредієнти і нагрійте до 70 градусів, щоб зберегти смак вина. Насолоджуйтесь!

Імбирний глінтвейн

  • Вино червоне сухе — 150 мл
  • Мелена кориця — 0,5 г
  • Імбирний сироп — 10 мл
  • Сироп лемонграс — 15 мл
  • Сироп манго — 10 мл
  • Лимонний сік — 20 мл
  • Апельсиновий сік — 50 мл

Ці сиропи не такі вже й екзотичні, як здається на перший погляд. Ви можете приготувати вдома і потім дивувати гостей та рідних.

Імбирний сироп: на 1 л води візьміть 1 кг цукру й 200 г дрібно покришеного імбиру, доведіть до кипіння, дайте настоятися 12 годин і процідіть. Додавайте в чай, глінтвейни і не тільки.

Сироп лемонграс: на 1 л води візьміть 1 кг цукру й 100 г дрібно покришеного зеленого лемонграсу, доведіть до кипіння, настоюйте 24 години і процідіть.

Змішайте всі інгредієнти для глінтвейну, нагрійте до 80 градусів, розлийте по келихах. Насолоджуйтесь!