Нові кафе, бари, ресторани та пекарні Києва, що відкрилися у лютому 2024 року

Велика книгарня-кав'ярня в центрі столиці, атмосферні ресторани та затишні кафе, коктейль-бар, пекарня з традиційними десертами Угорщини, суші-кіоск та новий "Білий налив".

Розповідаємо про нові заклади, які відкрилися у Києві в лютому.

Книгарня-кав'ярня "Сенс" на Хрещатику

У центрі Києва відкрилась велика книгарня-кав'ярня "Сенс". Це триповерховий книжковий простір з панорамними вікнами та місцями для відпочинку. На першому поверсі можна замовити сніданок, з'їсти сендвіч, тост та салат або випити кави з круасаном. Тут розмістили полички з книжками українських письменників. На мінус першому поверсі відвідувачі знайдуть літературу різних жанрів: художня, нонфікшн та іноземні видання. Підвальне приміщення розраховане для персоналу й наразі перебуває у стадії ремонту. Згодом з цього поверху гості зможуть перейти на станцію метро "Хрещатик" у разі повітряної тривоги. 

Заклади Києва: книгарня-кав'ярня Сенс на Хрещатику

Меню та ціни:

  • Фільтр-кава — від 60 грн;
  • Лате — 75 грн;
  • Какао — 70 грн;
  • Чайник чаю — 90 грн;
  • Сирники — 170 грн;
  • Великий сніданок-конструктор — 240 грн;
  • Паста з креветками — 220 грн;
  • Сендвіч з куркою та сиром — 110 грн;
  • Мигдалевий круасан — 110 грн.

Адреса: вулиця Хрещатик, 34

Режим роботи: у тестовому режимі працює з 8:00 до 22:00.

Ресторан "Думки на смак" 

Біля костелу Святого Миколая запрацював ресторан "Думки на смак". Заклад знаходиться на першому поверсі ЖК "New York Concept House" на вулиці Антоновича.

Ресторан у стилі лофт відкрили харків'яни. В просторих залах можна поснідати, пообідати з друзями чи родиною, відсвяткувати важливі події, або орендувати приміщення для проведення майстер-класів, cash flow, лекцій та інших івентів.

В меню — м'ясні та рибні стейки, сніданки, закуски, салати, супи та десерти. Також є коктейлі, вино, вермути, настоянки, кава та інші напої. 

Заклади Києва: ресторан Думки на смак на Антоновича

Меню та ціни:

  • Вівсяна каша зі шпинатом та яйцем пашот — 175 грн;
  • Шакшука — 225 грн;
  • Форшмак — 250 грн;
  • Камамбер запечений — 300 грн;
  • Стейк з лосося — 500 грн;
  • Теляча щічка на пюре з батату — 350 грн;
  • Борщ з рваною телятиною — 225 грн;
  • Стейк Ковбой з овочами гриль — 850 грн;
  • Медовик банановий — 200 грн;
  • Раф — 95 грн.

Адреса: вулиця Антоновича, 74

Режим роботи: в будні з 8:00 до 22:00, в суботу та неділю з 9:00 до 22:00.

Коктейль-бар "Joy Bar" на Печерську

На вулиці Кропивницького відкрився коктейль-бар "Joy Bar". Гостям пропонують страви європейської кухні, авторські та класичні коктейлі, а сніданки можна замовити протягом дня. Серед безалкогольних напоїв є кава та фреші. У п'ятницю та суботу в закладі влаштовують діджей-сети.

Заклади Києва: коктейль-бар Joy Bar на Печерську

Меню та ціни:

  • Яйця Бенедикт з беконом — 220 грн;
  • Вівсянка з креветкою та трюфельною пастою — 170 грн;
  • Салат з тунцем та манго — 280 грн
  • Стейк "Татакі" із тунця та шпинату — 280 грн;
  • Коктейль Negroni — 220 грн;
  • Коктейль Whiskey Sour — 220 грн;
  • Коктейль Violet Spritz — 280 грн.

Адреса: вулиця Кропивницького, 12

Режим роботи: з неділі по четвер з 11:00 до 22:00, в п'ятницю та суботу з 11:00 до 23:00.

Суші-кіоск Shibuya на Великій Васильківській

Неподалік станції метро "Палац Україна" відкрився четвертий ресторан мережі Shibuya. Це суші-кіоск на Великій Васильківській, який оформили у традиційному японському стилі.

В закладі подають роли, суші, рамен та Том Ям. Також у меню є ланчі, локшина з морепродуктами, салати і мочі. Серед напоїв — чай, матча тонік, кава тощо.

Заклади Києва: суші-кіоск Shibuya на Великій Васильківській

Меню та ціни:

  • Рол кацабуші з вугрем — 316 грн;
  • Смажений рол з тунцем — 292 грн;
  • Суші лосось — 100 грн;
  • Сашимі тунець — 316 грн;
  • Макі з огірком — 116 грн;
  • Каліфорнія з креветкою темпура — 252 грн;
  • Суші Сет — 1032 грн;
  • Місо суп великий — 124 грн;
  • Салат з маринованими водоростями — 156 грн.

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 111/113

Режим роботи: з понеділка по середу з 11:00 до 22:00, з четверга по неділю з 11:00 до 22:30.

Ресторан "Novella" на Подолі

Біля Житнього ринку відкрився ресторан "Novella". Заклад пропонує м'ясні та середземноморські страви. Меню розробив бренд-шеф Вадим Бжезинський, який є випускником французької кулінарної школи Le Cordon Bleu, а також переможцем сьомого сезону "Мастер Шеф".

Можна замовити сніданки, італійську пасту з морепродуктами, супи, піцу, сендвічі, стеки та десерти. Основні напої  — коктейлі, вино, міцний алкоголь, чай, кава, фреші тощо.

Заклади Києва: ресторан Novella на Подолі

Меню та ціни:

  • Дерун з лососем, авокадо, сметаною та яєшнею — 285 грн;
  • Хумус з трюфельною пастою, фокаччею та копченою куркою — 145 грн;
  • Салат з артишоками, ерінгами та страчателлою, чері та пармезаном — 349 грн;
  • Паста карбонара — 395 грн;
  • Піца "Маргарита" — 245 грн;
  • Сендвіч з куркою — 365 грн;
  • Стейк зі свинини на кості з овочами — 355 грн;
  • Коктейль "Negroni" — 260 грн;
  • Американо — 60 грн.

Адреса: вулиця Верхній Вал, 10

Режим роботи: з 10:00 до 22:00.

Кафе "Тадея" 

На Теремках на першому поверсі ЖК "Республіка" відкрили pet-friendly кафе "Тадея".

Затишне місце, куди можна прийти на філіжанку кави, обід чи вечерю. В закладі готують сніданки, рамен, бургери, стейки, закуски, салати, основні страви. Є десерти, до яких пропонують коктейлі, вино, лимонади, каву.

Заклади Києва: кафе Тадея на Теремках

Меню та ціни:

  • Дерун — 280 грн;
  • Рис Кошихікару з креветкою — 250 грн;
  • Сирники з вишнею — 250 грн;
  • Шої рамен зі свининою — 350 грн;
  • Креветка дог — 285 грн;
  • Бургер — 380 грн;
  • Лазанья — 280 грн;
  • Шоколадний фондан — 195 грн;
  • Коктейль Palm Beach — 225 грн;
  • Флет Вайт — 80 грн.

Адреса: бульвар Тадея Рильського, 4

Режим роботи: щодня з 9:00 до 22:00.

"Білий налив" на Шота Руставелі

В лютому у Києві відкрився 25-й заклад мережі "Білий налив". У приміщенні розмістили велику люстру з келихів та багато неонових елементів. Новий "Білий налив" розрахований на 25 місць. Для гостей навесні облаштують літню терасу. 

Страви та напої з меню "Білого наливу" коштують від 39 гривень, замовлення відають протягом п'яти хвилин.

Заклади Києва: Білий налив на Шота Руставелі

Меню та ціни:

  • Яблучний сидр — 39 грн;
  • Сидр розе — 49 грн;
  • Грушевий сидр — 49 грн;
  • Яблучна наливка — 39 грн;
  • Устриця "Чорна Перлина" — 69 грн;
  • Хот-дог класичний — 49 грн;
  • Дабл-дог класік — 69 грн;
  • Хот-дог блючіз — 79 грн;
  • Дог "Цезар" — 69 грн.

Адреса: вулиця Шота Руставелі, 20

Режим роботи: з неділі по четвер з 11:00 до 22:00, з п'ятниці по суботу з 11:00 до 23:00.

Кафе "Марія"

На Лук'янівці відкрилось кафе "Марія". Раніше у приміщенні працювало кафе "Зоря" від Алекса Купера.

Засновники кафе — Сашко Боровський, Павло Полторакін та Лейла Туваклієва. Меню розробляли шеф-кухарі Міралі Ділбазі та Антон Яцюк. 

У меню — великий вибір сніданків, є страви на обід, закуски, супи та салати. Можна замовити випічку та десерти від Leilіa Bakery, каву, вино та коктейлі.

Заклади Києва: кафе Марія на Павлівській

Меню та ціни:

  • Полба з грибами та яйцем — 285 грн;
  • Пухкий сирний омлет — 215 грн;
  • Печені млинці з жульєном — 285 грн; 
  • Веганський борщ — 195 грн;
  • Бутерброд зі шпротами — 165 грн;  
  • Вареники з картоплею та соусом блу чіз — 185 грн; 
  • Пиріг з хвостами та гратеном — 425 грн; 
  • Фільтр кава — 70 грн;
  • Коктейлі  — 240 грн.

Адреса: вулиця Павлівська, 26/41  

Режим роботи: щодня з 8:00 до 21:00. 

Кафе-пекарня ÉDES 

На Печерську біля костелу Святого Миколая відкрилась пекарня ÉDES.

В закладі готують традиційну угорську випічку кюртош. Десерт випікають одразу після замовлення та подають теплим. В меню —  сім видів кюртошів з різними начинками (шоколадна паста, заварний крем, солона карамель тощо). До смаколиків подають каву, гарбузове лате, кленове капучино та чай.

Заклади Києва: кафе-пекарня ÉDES на вулиці Предславинській

Меню та ціни:

  • Класичний кюртош — 65 грн;
  • Кюртош "Нон-парель" — 75 грн;
  • Кюртош "Орео" — 80 грн;
  • Кюртош "Шоколад" — 80 грн;
  • Начинки до куртошів — 25 грн;
  • Американо — від 30 грн;
  • Какао — від 50 грн;
  • Чай "Апельсин і м'ята" — 55 грн;
  • Безалкогольний глінтвейн — 90 грн.

Адреса: вулиця Предславинська, 5

Режим роботи: щодня з 10:00 до 20:00.

Дайнер BEE’S KNEES на Бессарабському ринку

На Бесарабській площі запрацював дайнер BEE’S KNEES. 

Заклад працює у форматі у форматі стріт-фуду. Тут готують хешбрауни, сирники, картоплю-фрі й нетрадиційні хот-доги. Замість сосиски та моркви в середину кладуть томлену яловичину з вишневим компоте та соусом блу чіз, соковиту курку манго-карі з сирним соусом, мітболи або креветки. Серед напоїв є кава, лимонад та газованка.

Заклади Києва: дайнер BEE’S KNEES на Бессарабському ринку

Меню та ціни:

  • Хот-дог з грибами та мітболами — 290 грн;
  • Хот-дог з креветками — 360 грн;
  • Крок-дог — 270 грн;
  • Хот-дог вегетаріанський — 290 грн;
  • Хешбраун з грибами та камамбером — 320 грн;
  • Сирник манго-абрикос — 200 грн;
  • Курячі стріпси з соусом — 190 грн;
  • Фільтр-кава — 50 грн.

Адреса: Бессарабська площа, 2

Режим роботи: з 10:00 до 22:00.

Кафе "Спільнота"

У Голосіївському районі на території ЖК Liko-Grad відкрилося кафе "Спільнота". Це заклад в стилі лофт, який засновники називають "твоє кафе на районі". З 9:00 до 13:00 подають сніданки (тости, запіканки, панкейки тощо). В меню є салати, основні страви, закуски та десерти. До страв можна замовити каву, крафтове пиво та коктейлі.

Заклади Києва: кафе Спільнота на Максимовича

Меню та ціни:

  • Деніш брекфест — 160 грн;
  • Омлет з сиром — 210 грн;
  • Брекфест бургер — 230 грн;
  • Вівсянка з щічками — 250 грн;
  • Запіканка — 190 грн;
  • Зелений салат — 180 грн;
  • Матча Оранж — 140 грн;
  • Чай Масала — 100 грн;
  • V-60 — 90 грн.

Адреса: вулиця Михайла Максимовича, 32А

Режим роботи: з понеділка по суботу з 08:00 до 21:00, в неділю з 9:00 до 20:30.

Раніше ми писали, що таке "спікізі бари" де їх знайти у столиці.

11 питань про шаурму блогеру Степану Єраносяну (Ютуб-канал “ЧУШ”)